'Sana o parayı versem, çekmezsin'

11.11.2018 - 22:38 | Son Güncellenme: 12.11.2018 - 01:38

Metin Tekin ve Önder Özen, Beşiktaş-Sivasspor maçı hakkında beIN Sports'a konuştu.

'Sana o parayı versem, çekmezsin'

Metin TekinÖnder Özen ve Tümer Metin, Beşiktaş-Sivasspor maçı sonrasında beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Metin Tekin, Tümer Metin ve Önder Özen'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Metin Tekin: 'Beşiktaş, Oğuzhan'dan vazgeçmemeli'

Oğuzhan Özyakup'tan bahsederek sözlerine başlayan Metin Tekin, "Beşiktaş taraftarı Oğuzhan'dan vaz mı geçiyor? Beşiktaş, Oğuzhan'dan vazgeçmemeli. Oğuzhan kazanılmalı. Oğuzhan'dan kadar kolay vazgeçilmemeli. 

 

'Beşiktaş, Avrupa Ligi'nden elenirse eyvahlar olsun'

Beşiktaş takım kadrosunun ligin en kaliteli kadrosu olduğuu ifade eden Önder Özen, "Oğuzhan 10 numarı mı 8 numara mı? Oğuzhan önce buna karar vermeli! Oğuzhan'ın futbola karşı ilgisinin düştüğünü düşünüyorum. Gerçek şu ki; Oğuzhan şu anda ligimizin yerli yabancı dahil en yetenekli 2-3 oyuncusunda biri. 'Nerede hata yapıyoruz?' bu sorulmalı. 

Güven Yalçın sözleri

Güven Yalçın'dan bahseden Tekin, "Güven Yalçın'da tek ve merkez santrfor özelliği görmedim. Güven iyi bir oyuncu. İyi uyguladığınızda tek plan etkili olabilir. Beşiktaş'ta 5 oyuncu 'biz hücuma çıkacağız' diyor, Pepe arkada kalıyor,  o 5 oyuncu taça çıkıyor. Beşiktaş'ın penaltısı yüzde yüz penaltı. VAR bu penaltıyı iptal etti ofsayt kararı da doğru" şeklinde konuştu. 

Özen: 'Güven Yalçın'ın golden sonraki sevinci mesaj'

Beşiktaşlı Güven Yalçın'ın golden sonraki sevincine değinen Özen, "Güven Yalçın'ın golden sonraki sevinci yedek kulübesinde çok oturdum mesajı... Ben bunu anladım. Beşiktaş'ın golünde Sivasspor stoperlerinin adam paylaşımında hatası var. Karar vermekten bahsettim. Beşiktaş'ın frikikçisi kim? Penaltıcısı kim? Bunlar karar gerektiriyor. Atağa çıkarken kaptırdığız toplar sizi hazırlıksız yakalar. Beşiktaş bunu bgün çok yaşadı! Beşiktaş'ın penaltısı net! VAR'ın ofsayt kararı doğru." açıklamasında bulundu. 

Oğuzhan Özyakup'tan bahseden Tümer Metin, "Oğuzhan'ı eleştiriyoruz ama Oğuzhan 7 aydır 2 gün üst üste tatil yapmadı. Hocalık sadece sevk ve idare değildir, bunları düşünmek zorundasınız. Bunları dediğimde dünyanın parasını alıyor diyenler olacaktır ama sana o parayı versem bunu çekemezsin, vallahi çekemezsin! Maçın adamı konusunda Robinho görüşünüze katılıyorum fakat Hakan Arslan bugün çok iyi işler çıkardı" ifadelerini kullandı. 

Hocanın da oyun konusunda karar vermesi lazım. Beşiktaş oyuncusuna karar vermeli. Mesela artık kaleci kim olacak? Beşiktaş hiçbir zaman fiziksel zaaflar yaşamadı. Şenol Hoca bu konuda çok iyi. Beşiktaş, Avrupa Ligi'nden elenirse eyvahlar olsun. Bu kadronun idare edilmesi her geçen gün zor olacaktır.  Eldeki mevcut kadro bu. Devre arasında 1 ya da 2 transfer olabilir. Ben, bu kadronun lig ve Avrupa Kupasını kaldıracağını düşünüyorum. Bence ligin en iyi kadrosu bu" diye konuştu.

"İşler iyi gidiyorken ilgi pastasından en büyük payı alanlar, işler ters gittiğinde bu tür kötü muameleyi görebiliyorlar. Gönül ister ki olmasın, ama ne yazık ki var. Biz Beşiktaş'ın güçlü oyununu takdir ettik. Atan santrafor bulmuştu, iyi bir kalecisi vardı. Omurgası sağlamdı. Fizik olarak da çok iyi durumdaydı. "

Oyuncu kapasitesi zirvedeydi. Her oyuncudan verim alınıyordu. Takım bütünlüğünde herkes çok formdayken, zihinsel olarak da iyi durumdaydı. Şimdi rakip takımı korkutmuyorsun. Burada erozyona uğramış kadro ve futbolcu topluluğu var."

Bugün, Beşiktaş taraftarı değişim istiyor ama o bu kadar kolay değil. 12. haftada liderin 9 puan gerisindesiniz. Bu tablo çok kolay değil, buradan ayağa kalkmak zor. Beşiktaş kadrosunun çok yetersiz olduğunu da söyleyemeyiz" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler