Beşiktaş'ın Transfer Gündemindeki Dele Alli Adana Demirspor'a Geliyordu

16.08.2022 - 20:58 | Son Güncellenme: 16.08.2022 - 21:16

Beşiktaş'ın gündemindeki Dele Alli, geçen sezon Adana Demirspor'a geliyordu. Alli'nin transfer neden olmadı? İşte Murat Sancak'ın daha önce yaptığı açıklama...

Beşiktaş'ın Transfer Gündemindeki Dele Alli Adana Demirspor'a Geliyordu

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Beşiktaş, takviye çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlı takım, Premier Lig'in İngiliz yıldızı Dele Alli'yi transfer etmek için resmi girişimlere başladı. Alli'nin Beşiktaş'a transferi gündeme gelirken, geçen sezonki Adana Demirspor hikayesi hatırlandı.

Geçen sezon yıldızların yanına eklenecekti

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor, transfer döneminde yıldız oyuncuları kadrosuna katmak için büyük bir operasyon başlattı. Mario Balotelli, Younes Belhanda, Benjamin Stambouli ve Britt Assombalonga gibi önemli futbolcuları transfer eden Murat Sancak yönetimi, Dele Alli'yi de Adana'ya getirmek istedi.

Everton'a gelen Lampard Alli'yi istedi

Tottenham'da forma şansı bulamayan Dele Alli'nin Adana Demirspor'a yakın olduğu hatta abisinin Türkiye'ye gelerek görüşme yaptığı ifade edilirken, Premier Lig'den Sancak yönetimine kötü haber geldi. İngiliz kulüplerden Everton, takımın başına Frank Lampard'ı getirdi. Lampard'ın Dele Alli'yi kadroda görmek istemesi, transfer görüşmelerinin seyrini değiştirdi.

Everton'ın istediği Dele Alli, tercihini Premier Lig'den yana kullandı. Goodison Park'ın yolunu tutan yıldız oyuncu, 2021/22 sezonunda Everton forması ile çıktığı 29 maçta 2 gol, 1 asist kaydetti.

Sancak: "Transfer neredeyse bitmişti"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, geçtiğimiz Şubat ayında Dele Alli transferinin detaylarıyla ilgili şunları kaydetmişti: "Dele Alli'yi bize kiralık vereceklerdi. Hatta abisi Türkiye’ye geldi. Transfer neredeyse bitmişti. Tam o sırada Lampard Everton’a gidince o bizim işi bozdu"

Senin için hazırladığımız haberler