EuroLeague'de Olympiakos Forması Giyen Sasha Vezenkov NBA Yolcusu

13.05.2023 - 16:57 | Son Güncellenme: 13.05.2023 - 17:28

EuroLeague'de Olympiakos forması ile etkileyici bir sezon geçiren uzun forvet Sasha Vezenkov önümüzdeki sezon itibariyle NBA'de Sacramento Kings forması giyebilir.

EuroLeague'de Olympiakos Forması Giyen Sasha Vezenkov NBA Yolcusu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de bu sezon Olympiakos BC forması ile kariyer sezonu yaşıyan Bulgar forvet Sasha Vezenkov için NBA yolu gözüktü. 27 yaşındaki oyuncu önüzmüdeki sezondan itibaren Sacramento Kings forması giyebilir.

"Anlaşma kaçınılmaz"

ESPN'den Marc Stein bildirdiği haberde oyuncunun NBA'de haklarını elinde bulunduran Batı Konferansı ekibi Kings ile Vezenkov arasında bir anlaşma "kaçınılmaz" oldu. Tarafların anlaşması ve ardından Olympiakos'lu yıldızın kariyerine Amerika'da devam etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe maçını izledi

Sacramento Kings koçu Mike Brown, Olympiakos ve Fenerbahçe Beko arasında oynanan EuroLeague play-off serisi 5. maçını Pire Dostluk ve Barış Salonu'ndan canlı olarak takip etmiş ve oyuncuyu gözlemlemişti.

İlgini Çekebilir
Euroleague'de ayın oyuncusu Vezenkov!
Habere Git

MVP için favori

Olympiakos'un normal sezonda sezonda elde ettiği liderlikte performansı ile temel yapıtaşı olan olan oyuncu EuroLeague'de sezonun en iyi oyuncusuna verilen "MVP" ödülü için de favori konumunda bulunuyor.

13 yıl sonra bir ilki başardı

Bu sezon EuroLeague'de maç başında 17.2 sayı ortalayarak sayı kralına verilen "Alphonso Ford En Skorer Oyuncu" ödülünün sahibi olmuştu. Bu ödülü kazanmayı başaran son uzun forvet 2009-2010 sezonunda yine Olympiakos forması giyen Lİnas Kleiza olmuştu.

Yeni sözleşmesinde çıkış var

27 yaşındaki yıldız bu sezon içinde takımı ile 2025'e kadar sürecek bir sözleşme imzaladı. Başlarda Yunan basını bu anlaşmada bir NBA çıkış opsiyonu bulunmadığına dair spekülasyonlar yaratsa da sonrasında oyuncunun 1-1.5 milyon dolarlık bir çıkış hakkı olduğu ortaya çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
EuroLeague'de ödüller sahiplerini bulmaya başladı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler