Seahawks 49ers'a şans tanımadı

02.11.2020 - 03:32 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 03:32

NFL'de Seattle Seahawks, 8. hafta maçında, San Francisco 49ers'ı 37-27 mağlup ederek oynadığı 7. maçında 6 galibiyete ulaştı.

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

İki takım da maçın ilk hücum serisinde istediği sonuçları alamadı. Ancak Seattle Seahawks, defansta önemli bir hamle yaptı; D.J. Reed Jr, Jimmy Garoppolo'nun attığı topu yakalayarak hücum hakkını eline geçirdi. (4.06) Seahawks, çeyreğin sonunda oynanan 46 yardlık pas oyununda touchdownı buldu. Russell Wilson'ın pasını rakip yarı sahasının 36 yard çizgisinde yakalayan DK Metcalf, çeyrek süresi sona ermesine karşın oyun akışı devam ettiği için hücumda ilerledi ve gol bölgesine girdi. Ancak touchdown sonrasında ekstra gol kaçtı. 

İkinci çeyreğe 6-0 geride başlayan San Francisco 49ers, Seattle'a yanıtını Jamychal Hasty'nin 1 yardlık koşu touchdownıyla verdi. Skoru eşitleyen Niners, Robbie Gould'un ekstra golü ile 7-6 öne geçti. (6.59) Lakin Seattle Seahawks, yine Russell Wilson - DK Metcalf ikilisiyle touchdown buldu. Gol bölgesine kısa bir koşuyla giren Metcalf, fiziksel üstünlüğünü de kullanarak Wilson'dan gelen topu yakaladı. Yeniden skorda üstünlüğü yakalayan Lacivert Yeşilliler, ekstra golle farkı 6 sayıya yükseltti. (3.04) San Francisco kalan sürede sayı bulamadı ve Seattle Seahawks devre arasında soyunma odasına 13-7'lik üstünlükle gitti. 
 
Üçüncü 15 dakikaya da iyi başlayan Seahawks, 2 yardlık pas oyununda bir kez daha touchdown yapmayı başardı. Çaylak running back Deejay Dallas, 2 yardlık pas oyununda Russell Wilson'dan aldığı topu gol bölgesine götürdü. Touchdown sonrasında Jason Myers ekstra golü kaçırmadı ve aradaki fark 13 sayıya yükseldi. (8.02) 4 saniye sonra santranın dönüşünü yapan San Francisco 49ers, fumbledan bir top kaybı yaptı ve Seahawks bir kez daha hücum hakkı sahibi oldu. (7.58) Lacivert Yeşilliler, Russell Wilson'ın bu sefer David Moore'a attığı touchdown pasıyla ve akabinde gelen ekstra golle iyice rahatladı ve skoru 27-7'ye getirdi. (5.51) 
 
Son çeyreğe 20 sayı farkla önde gren Seahawks, Jason Myers ile alan golü buldu ve skoru 30-7'ye getirdi. Ancak San Francisco'dan umutları diri tutmaya çalışacak bir touchdown geldi. Running backlerden Jerrick McKinnon, 1 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Akabinde Robbie Gould ekstra golü kaçırmadı ve Kaliforniya ekibi farkı 16 sayıya indirdi. (9.36) Pes etmeye niyeti olmayan 49ers, sakatlıklar sonrasında yedekten gelen isimlerle, kritik bir zamanda sonuca ulaştı Jimmy Garoppolo'nun sakatlığı sonrasında oyuna giren Nick Mullens, 16 yardlık pas oyununda George Kittle yerine oyuna dahil olan tight end Ross Dwelley pası yakaladı ve touchdownı yaptı. Fakat ekstra 2 sayı denemesinde başarılı olamayan Niners, farkı tek hanelere düşüremedi. (4.16) Seattle Seahawks, daha sonraki hücum serisinde Deejay Dallas ile 1 yardlık koşu touchdownı buldu. Sonrasında Jason Myers ekstra golü attı ve fark 17 sayıya çıktı. (3.33) San Francisco, zor da olsa çabalamaya devam etti. Çaylak wide receiver Brandon Aiyuk, 3 yardlık pas oyununda Nick Mullens'ın pasını gol bölgesinde tuttu. Akabinde ekstra gol geldi ve fark bir kez daha 10 sayıya düştü. (1.52) Kalan sürede sayı çıkmadı ve mücadele Seattle Seahawks'ın 37-27'lik galibiyetiyle sonuçlandı. 
 
Fotoğraf: Corky Trewin / Seattle Seahawks

Senin için hazırladığımız haberler