Seattle özerklik ilan etti

11.06.2020 - 20:36 | Son Güncellenme: 11.06.2020 - 20:41

Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde bir şehir olan Seattle özerklik etti. Peki bu durum ile ilgili Trump neler söyledi, özerklik ilanını hangi ülkeler tanıdı, kaç nüfusu var, başkanı kim oldu, halkı neler söyledi, konumu neresi, Amerika'nın neresinde? İşte tüm detaylar haberimizde...

Seattle özerklik ilan etti

 Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde bir şehir olan Seattle özerklik etti. Peki bu durum ile ilgili Trump neler söyledi, özerklik ilanını hangi ülkeler tanıdı, kaç nüfusu var, başkanı kim oldu, halkı neler söyledi, konumu neresi, Amerika'nın neresinde? İşte tüm detaylar haberimizde... ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. İki haftaya aşan gösteriler sonrasında protestocular Seattle'da belediye binasını işgal etti. Anarşist grup 'Capitol Hill Autonomous Zone' isimli komünü kurduklarını duyurdu. 

Siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Seattle'da düzenlenen protestolarda, bir grup göstericinin dün belediye binasını işgal etmesi ve meclis binasına "Seattle Otonom Bölgesi" tabelası asması Trump'ı öfkelendirmişti.

 

Seattle, Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde bulunan bir şehirdir. ABD'nin en kuzeybatı ucunda, King County'de yer alır. Şehrin adı, şehrin kuruluşundan önce bölgede ikamet etmiş olup daha sonra göç ettirilen Kızılderili Duwamish ve Suquamish kabilelerinin önderi Şef Seattle'dan alındı. 

Belediye başkanı: Jenny Durkan Trend
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Nüfus: 744.955 (2018)
Yerel saat: Perşembe 10:39
Hava durumu: 14 °C, Rüzgar yönü: Güney, Rüzgar hızı: 6 km/s, Nem: %83
Senin için hazırladığımız haberler