"Seçime gitmek istiyorum"

09.10.2020 - 11:25 | Son Güncellenme: 09.10.2020 - 16:01

Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen anıldı. Sarı kırmızılı takımın başkanı Mustafa Cengiz, kulübün kuruluşunun 115. yılı sebebiyle yapılan anmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"Seçime gitmek istiyorum"

Galatasaray'ın kuruluşunun 115. yılı sebebiyle sarı kırmızılı kulübün kurucusu Ali Sami Yen, mezarı başında anıldı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, anmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray camiasına hizmet etmeye çalışıyorum"

Cengiz yaptığı açıklamada, "Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem kurucu başkanımız Ali Sami Yen… Bizim için iki kırmızı çizgidir. Hepimiz az çok lise okuduk. 3-5 arkadaş bir Ekim günü dersten önce takım kuralım diyor ve kuruyorsunuz. O dönem 5’ten fazla kişinin bile bir araya gelmesi risk. 5 kişinin kurduğu oluşum, 100 milyona yakın sempatizanı olan bir camia haline geliyor. İngilizler hariç çoğunun yabancılar tarafından kurulduğunu görüyoruz. Türk kulüplerinin üstünlüğü buradan geliyor. Galatasaray da tamamen Türkler tarafından kurulmuştur. Ülkemiz tam bağımsızlık için müthiş bir mücadele veriyor. Biz milletimiz ve devletimizin yanındayız.

16-18 yaşında yüzlerce şehit verdi lisemiz. İnsanların dürüstlük ve doğruluk içinde mücadele etmeli. Doğruluk ve dürüstlük beceriksizlik olarak adlandırılsa da öyle olmaktan vazgeçmemek gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Ben Galatasaray camiasına hizmet etmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"En büyük parça biziz"

Galatasaray'ın Türk sporunun lokomotifi olduğunu söyleyen Başkan Cengiz "Ben görevde olduğum süre içinde hiçbir zaman kötü şeyler söylemedim. Çok değerli arkadaşlarım var. Yöneticiler sözlerine dikkat etmeli. Rakibimiz bizim aleyhimize laf ederse susmam, gereken cevabı veririm. Camiamız tarafından eleştirildim. ‘Neden Fenerbahçemiz, Beşiktaşımız diyorsun?’ dediler. Ben bunu demekten gurur duyarım. En büyük parça biziz. Bu bir realite. Biz Türk sporunun lokomotif gücüyüz. Diğer rakiplerimiz de öyle. Trabzonspor’u da katabiliriz. Bu batıda olmayan bir şey. Bizde öyle değil. Sadece renk beğeniliyor. Camialar aleyhine konuşmamak gerekir. Biz uyarırız, dürüst oluruz. O faulü yapıyorsa biz yapmayız" şeklinde konuştu.

"Abdurrahim’in Albayrak’ın şivesine, Yusuf’un bıyığına takıyorlar"

Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'a saldırıldığını söyleyen Mustafa Cengiz, "Siz bir ailedensiniz. Annenle de babanla da tartışabilirsin. Ama böyle bir şey olmadı. Yusuf Bey ve Abdurrahim Albayrak’a saldırı var. Benim için, “Bu adam ölecek. Buna çatmayalım” diye düşünüyorlar. Bu çok yanlış. Yöneticiler, menajerlerle birlikte… Adamlar çıkıyor televizyona, ‘Bu yöneticiler…’ diye konuşuyor. Bunu niye yapıyorlar? Galatasaray başkanlarına bakın. Söylemeyeyim ama yüzde 80’i iflas etti. Bu diğer takımlar için de geçerli. Yusuf’a ve Abdurrahim’e neden saldırıyorlar?

Dünyada bir sürü ilkler var. Bizde de öyle. Ben de bir sürü ameliyat oldum. İlkleri yaşadık. Ben istesem 50 kere diksiyon dersi alırım. Abdurrahim’in Albayrak’ın şivesine, Yusuf’un bıyığına takıyorlar. Bir saldırı var. Ben kimseye kin tutmam. Kimsenin ekmeğiyle oynamam. Efendi olursanız sizi yumuşak zannediyorlar. Bu adam hikaye diyebiliyorlar. Belli bir refahtan sonra eğitimle bunların düzeleceğine inanıyorum. Bizde bir çatışma yok. Yazıldığı gibi bir tartışma yok. Bu haberler nasıl böyle çıkıyor? Gerçekten şaşırıyoruz" dedi.

"Ben gelecek yönetimler için çalışıyorum"

Önümüzdeki hafta açıklamalar yapacağını söyleyen Cengiz, "Önümüzdeki hafta açıklamalar yapacağız. Bizim faaliyet raporunu okuyun, mali raporları okuyun. Ben 20 tane transfer yapardım. Çekleri, senetleri imzalardım, sonra giderim. Ne var bunda? İbra etmezlerdi. Ne olurdu? Ben gelecek yönetimler için çalışıyorum. Beni ibra etmeyene de saygı duyarım. Bizi beceriksiz görebilirler. ‘Veli yapıyor, sen de yap’ diyorlar. Yapmam. Alâsını bilirim ama yapmam. Gelecek nesillere kötü örnek olursunuz. Albayrak ve Günay’a haksızlık yapılıyor" şeklinde konuştu.

"Ekim ayına kadar ödemeleri yaptık"

Süper Lig'in seyircili oynanıp oynanmayacağı şeklinde gelen soruya yanıt veren Cengiz, "Seyircili maç konusunu kendi aramızda, Kulüpler Birliği’nde ve devlet adamlarıyla temasta konuşuyoruz. Bir virüs var. Ölüm oranları belli. Her ülkede durum farklı. Yüz kişiden 3’ü ölsün, kalan sağlar bizimdir demiyorum. Türkiye bir sıkıntıda. Bu rüya mı? The Walking Dead dizisinde miyiz diyorlar. Tamamen kapanırsanız olmaz. Ekim hariç tüm maaşları ödedik! İki kişiye eksik ödedik, onların ne halt yediğini anlatacağım. Bir tane daha var, o bizde değil şu an! Bunlar %15'i kabul etmedi.

Bizim bir meydan okuma yapmamız lazım. Seyircili oynanan maçlara geçmemiz lazım. Maske, mesafeye uyularak girilebilir. Locaları açın ama beraberinde tribünleri de açın. Locaya ayrımcılık yapılıyor demesinler. Bilim Kurulu risk var diyor. Ama risk her zaman var. Bu dünyaya da bir gösteri. Türkiye nasıl Dünya Sağlık Örgütü’nün örnek gösterildiği bir ülke ise futbolda da örnek olmalıyız. Maske takarak, mesafeyi koruyarak… Beni Fenerbahçeliler de destekler. Çünkü Fenerbahçe maçı geçti. (Gülerek). İkinci maç seyircisiz olsun diyoruz. O zaman belki pik yapabilir" dedi.

"Seçime gitmek istiyorum"

Mali genel kurulun ardından seçime gitmek istediklerini söyleyen Başkan Cengiz şu şekilde konuştu:

"Mali Genel Kurul yapılsın istiyoruz elbette. Olağan Mali Genel Kurul yapmak zorundayız. Fakat; yapamıyoruz. Kaç üyemiz var? 10 bin. Kaç üye gelir, 4-5 bin. 1500-2000 kişilik bir yer lazım. Biz buna dayanamadık. Devletle yazışıyoruz. Bize yer göstersinler istiyoruz. Bir kişi hasta olsa ben onun sorumluluğunu alamam. Ama devlet şurada yap derse olur. Bu konuyu çok tartıştık. Ben bir an evvel mali genel kurulları yapmak ve seçime gitmek istiyorum."

"Fenerbahçe bana borçlu"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Partiler yapıyor diye örnek gösteriyorlar. Onlar yapmak zorunda. En az 4 bin kişi gelen bir yer bulun. Ben genel kuruldan neden kaçayım? Ben genel kurulda da açık açık konuşurum. Galatasaray’da vefa var mı? Teşekkür var mı? Ben de rahatsızım, anlatır fırsat bulurum. Yayıncı kuruluşta isimlerimiz değişik şekilde kısaltılıyordu. Bizim GAL, Fenerbahçe'nin FEN diye. İlgili kişilerle görüştük, değiştirttik. Fenerbahçe'nin FEN ile ne ilgisi var? FB oldu o da şimdi. Bu yüzden bana borçlular" diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler