Selahattin Baki: "Aboubakar ile hiçbir temasımız olmadı"

24.01.2023 - 17:43 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 18:44

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar'ın bugün imza töreninde Fenerbahçe ile menajerinin daha önce görüştüğü ifadesini yanıtladı.

Selahattin Baki: "Aboubakar ile hiçbir temasımız olmadı"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Fenerbahçe TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Baki, Beşiktaş'ın bugün imza töreni düzenlediği Vincent Aboubakar'ın menajerinin daha önce Fenerbahçe ile görüştüğü iddiasını yanıtladı.

Selahattin Baki: "Hiçbir temasımız olmadı"

Vincent Aboubakar konusunda daha önce hiçbir girişimde bulunmadıklarını belirten Baki "Rakibimizin bir oyuncusunu 'doğru söylemiyor' durumuna düşürmek istemem. Ama Fenerbahçe'den ne başkan, ne yönetici ne de futbol departmanından hiçbir şekilde temasımız olmadı. Ancak olsa olsa Fenerbahçe adını kullanan bir menajer kendisine ulaşmak istemiş olabilir. Aboubakar'ı Beşiktaş'a getiren menajerlerin Türkiye ayağından biri bana mesaj attı. Bu dedikoduları biz çıkarmadık." dedi.

Vincent Aboubakar: "Türkiye'de sadece Beşiktaş'ta oynarım"

İmza töreninde daha önce Türk takımlarından teklif alsa da her zaman tercihinin Beşiktaş olduğuu söyleyen Vincent Aboubakar "Fenerbahçe menajerim ile konuştu ama ben Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir'e gitmek için buradan ayrılmam. Bu hainlik olur. Buraya karşı çok önemli şeyler hissediyorum. Bütün takımlara saygı duyuyorum ama Türkiye'de sadece Beşiktaş'ta oynarım." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
30. maça bilerek mi çıkmadı? Aboubakar ilk kez cevap verdi
Habere Git

Daha önce de reddetti

Selahattin Baki, Vincent Aboubakar ile daha önce hiçbir temasları olmadığı geçtiğimiz hafta da ifade etmişti. Baki "Aboubakar konusu, bana göre olacak iş değil. Çünkü ne bir kere konuştuk, ne bir kere nabız yokladık, ne bir kere menajerini aradık. Çok enteresan. Hele Suudi Arabistan’da, bizim oradaki çevrimizi sizler biliyorsunuz. Biz istersek, talip olursak alırız. Anaokulu yönetmiyoruz. Rakibimiz darılır, bize gücenir diye. Zaman zaman dikkat edeceğimiz durumlar da olabilir. Rakibimiz belki olayın son aşamasına gelmiştir. Centilmence davranabiliriz. Başkanımız ve yönetimimizi adeta bilerek ve isteyerek aciz göstermeye çalışanlar var. Biz kimseden çekinmeyiz." dedi.

Emre Kocadağ'dan sert yanıt

Selahattin Baki'nin bu sözleri üzerine basına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ oldukça sert ifadeler kullandı. Kocadağ "Selahattin Baki bize bir tavsiyede bulunmuş. Ben 39 yaşındayım. Beşiktaş'ta yöneticilik yaptığım dönemde 5 kupa gördüm. Geçmiş itibarıyla, ondan tavsiye alabileceğim bir durum yok. Kendilerine bir tavsiye, Fenerbahçe düşmanlığı söyleminden kurtulsunlar. Bizim kimseye düşman olduğumuz yok. Kendi haklarımızı savunuyoruz." cümleleri ile dikkat çekti.

Anlaşıldığı iddia edilmişti

Aralık ayında Türk basınında yer alan birçok haberde Fenerbahçe'nin Vincent Aboubakar'a büyük ilgi gösterdiği iddia ediliyordu. Hatta sonrasında oyuncu ile anlaşma sağlandığı da iddialar arasında yer almıştı.

İlgini Çekebilir
Kocadağ'dan Baki'ye: 39 yaşındayım 5 kupa gördüm
Habere Git

Beşiktaş kısa zamanda bitirdi

Beşiktaş'ın golcü transferinde Wout Weghorst'un ayrılığının ardından ilk adayı Kamerunlu eski golcüsü Vincent Aboubakar oldu. Cristiano Ronaldo'nun katılımı sonrası kulübünde ihtiyaç fazlası konumuna düşen 31 yaşındaki golcü, kısa zaman sonra sözleşmesini feshederek Beşiktaş'taki 3. dönemine adım attı.

İlk maçına çıktı

İstanbul'a henüz 4 gün önce gelen Kamerunlu golcü, Beşiktaş'ın pazar günü oynadığı Kayserispor maçının kadrosunda yer aldı. Vincent Aboubakar'ın 70. dakikada oyuna girdiği maçta Beşiktaş karşılaşmayı 2-0 kazanıp 3 puanı hanesine yazdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler