Selçuk: ''Kendimizi kaybedebiliyoruz''

09.10.2015 - 19:14 | Son Güncellenme: 09.10.2015 - 23:10

A Milli Takım'ın orta saha oyuncularından Selçuk İnan, UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj

UEFA: Hollanda karşısında aldığınız 3-0'lık galibiyet oldukça önemli ve özeldi, bu galibiyetin bir parçası olmak sana neler hissettirdi?

Selçuk İnan: Çok duygusal insanlarız. Her mağlubiyetin ardından çok üzüldüğümüz gibi her galibiyetin ardından da oldukça seviniyoruz. Biz böyleyiz ve bunu değiştiremeyiz. Hollanda maçının ardından da Litvanya maçının ardından üzüldüğümüz kadar sevindik. Hollanda'yı 3-0 gibi bir skorla yenmek ve yeniden EURO 2016 elemelerinde kendimizi göstermek çok önemliydi. Takım arkadaşlarım ve ben o kadar sevindik ki gece yatağa yattığımda mutluluktan gözüme uyku girmedi. Şimdi her şey bizim elimizde. Eğer son iki maçımızı da kazanırsak EURO 2016'ya katılma fırsatını tekrar yakalayacağız. Ülke olarak Avrupa Şampiyonası ve diğer büyük turnuvalarda özledik. Bu konuda çok heyecanlıyım.

UEFA: Türkiye'nin daha küçük takımlara karşı puan kaybetme gibi enteresan bir alışkanlığı var. Bunu nasıl açıklarsın?

Selçuk İnan: Bazen rakibinize -sizden büyük ya da küçük dahi olsa- saygı duymazsanız istediğiniz sonucu alamazsınız. Belki aldığımız sonuçlarda bu da etken olmuştur ancak bu söylediğimden de o maçlara iyi hazırlanmadığımız ya da yeterince odaklanmadığımız anlamı çıkarılmamalı. Bazen sahada işler istediğiniz gibi gitmeyebiliyor ve biz Türkler bunun farkındayız. Topu ağlarımızda gördüğümüz zaman kendimizi kaybedebiliyoruz ve bunun üstesinden gelmek zaman alabiliyor. Maçların son dakikalarında çok gol yedik ama çok da fazla attık. EURO 2008'de maçların son dakikalarında çok fazla gol atmayı başardık. Hatta son dakika golü kredimizi orada tüketmiş bile olabiliriz!

UEFA: Sence yorgunluk son maçlarda Türkiye için bir zorluk teşkil edecek mi?

Selçuk İnan: Tam olarak yorgunluk diyemem ancak bilinçaltımızda olan "Gol yememeliyiz" düşüncesi belki bizi geri düşürebilir ve daha fazla defansı düşünebiliriz. Spor Toto Süper Lig'de bunu görüyoruz. Rakibin gücünü düşünmeden, o an kazanan takım her zaman defans yapar. Bunun üzerine düşünmemiz, bunu düzeltmemiz gerektiğini düşünüyorum.

UEFA: Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağınız son maçlar hakkındaki düşüncelerin neler?

Selçuk İnan: Grup maçları her zaman zordur. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda liderlik için birbirleriyle yarışıyor. Bizim için çok zor olacak ancak kendimize güvenimiz tam. Buraya kadar geldik ve takım arkadaşlarımla bu fırsatın bir daha elde edilemeyeceği konusunda hemfikiriz. İstediğimiz skoru elde edeceğimiz konusunda kendimize güvenimiz tam.

UEFA: Bu jenerasyon için EURO 2016'ya katılmak ne kadar önemli?

Selçuk İnan: Bu muhtemelen şu an benim için hayattaki en önemli şey. Türkiye'de Spor Toto Süper Lig'de oynamak, başarılı olmak, kupalar kazanmak yeterli değil. Milli Takım her zaman her futbolcu için çok önemlidir. Büyük turnuvalarda yeteri kadar oynayamamak da hepimizin içinde ukde. Birçok takım arkadaşım da bu şekilde düşünüyor ve bu yüzden EURO 2016'da mutlaka yer almak istiyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler