Semih Özsoy: "Nihat Özdemir, FETÖ illetinin neresinde, bunu anlatmalıdır"

05.06.2020 - 17:27 | Son Güncellenme: 05.06.2020 - 17:37

Semih Özsoy: "Nihat Özdemir, FETÖ illetinin neresinde, bunu anlatmalıdır"

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamalarına kulüp televizyonundan cevap verdi. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un da gün içinde FB TV'ye açıklama yapacağını ifade eden Semih Özsoy, "Talihsiz bir açıklama diyemiyoruz. Yanlışlıkla yapılmış olsaydı talihsiz derdik. Neye hizmet ettiği belli olmayan ama belki kendince bilinen bir açıklama oldu. Açıklamayı şaşkınlıkla izledik. Yoldaş dediğimiz bir insanın böyle açıklama yapması akıllara durgunluk verecek bir durum.

Biz üzüntülüyüz. Kulübümüz telefon ve mail yağmuruna tutuldu. 'Neden bir şey yapmıyorsunuz' dediler. Fenerbahçe, gerekeni yapar. Biz ucunun nereye gittiğini görmek istiyoruz. Nihat Özdemir bunu bilinçli yaptı, düzeltme yapılmaması bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün neresinde olduğunu anlatmalıdır"

Nihat Özdemir'in açıklamalarının bir özrü olamayacağını ifade eden Özsoy, "Bunun bir özrü olamaz. Neye hizmet ediyor bilmiyoruz ama eminim kendisi biliyordur. 3 Temmuz bizim kırmızı çizgimiz. Fenerbahçe'nin bu mücadelesinde geri adım atmayız. Bilerek veya bilmeyerek kimlere hizmet ediyor, bunu açıklaması lazım.

Nihat Bey'in gerekeni yapması gerekiyor. Nihat Bey, FETÖ'yü lanetlemeli ve FETÖ illetinin neresinde olduğunu anlatmalıdır. En üzüldüğümüz nokta o dönemde mücadele eden insanların emeğine böyle bir saldırı yapılmış olmasıdır" şeklinde konuştu.

"Davanın arifesinde neden böyle bir açıklama yaptı?"

Semih Özsoy, Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'den ihracı hakkında ise, "Türkiye'de 9 yıldır şike olmuyor diye kimler dedirtmiştir? Oyun yapan oyun bulur. O gün ispatlayamadıklarımız, bugün ortaya çıktı. Kulüp üyelerinden büyük serzeniş var. Fenerbahçe, Türkiye'dir. Kongre üyesi olmayanlar da tepki veriyor. Biz kayıtsız kalamayız. Bu bir davadır. Ne gerekiyorsa o yapılacak. Ali Koç da kendisi açıklamada bulunacak. İlerleyen saatlerde konuşacak. Daha net açıklamalar yapar.

Sessiz kalmayan kesime teşekkür ederiz. Sessiz kalanları anlamıyoruz. Haklı mücadelemizde temmuzun başına ertelenen davanın arifesinde böyle bir açıklama olması düşündürücü. Neden apar topar böyle bir açıklama yaptı?" diyerek sözlerini noktaladı.

"Bu işin özrü olmaz"

Öte yandan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş, Nihat Özdemir'in henüz Fenerbahçe'den özür dilemediğini söylerken, "Ancak bu işin özrü olmaz" dedi.

Nihat Özdemir ne demişti?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, dün katıldığı bir yayında, 'Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız' sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" demişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler