Semih Yuvakuran'dan Aykut Kocaman'a flaş sözler! Koskoca bir senede...

20.04.2018 - 14:22 | Son Güncellenme: 20.04.2018 - 14:22

Semih Yuvakuran'dan Aykut Kocaman'a flaş sözler! Koskoca bir senede...

Eski milli futbolcu Semih Yuvakuran, beİN SPORTS'un VIP programına konuk oldu.

Semih Yuvakuran, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

İşte detaylar...

İmkanlar kısıtlıydı

Eskiden bizi seyircinin içine atıyolarlardı. Şimdi seyirci sizi görmeden staddan çıkıp gidiyorsunuz. Özel otobüs yoktu. Bizim zamanımızda maçlara 20 kişilik minübüslerle gidip geliyorduk.

Fenerbahçe'nin sahasına imrendim

Sonuçta ben karşılaştırmak bile istemiyorum, stadların durumunu biliyorsunuz. İnönü stadyumunda korner bayraklarının orda çim vardı. Topu oraya götürüp ordan orta açmaya çalışıyorduk. Şimdilerde ise Fenerbahçe'nin sahasına imrendim. Ben o zamanlarda tek Wembley Stadı'nda görmüştüm. Şimdi baktığımızda bütün sahalar muhteşem.

Yurtdışına çıkmaları gerek

Trabzon'da görüyorsunuz, Abdülkadir ve niceleri iyi performans göstermeye başladılar. Yani Utku da o şansı alınca değerlendirecektir diye düşünüyorum.

Sistem değişiyor. Bu menajerlik sistemi bizde de olsaydı bizden de çoğu oyuncu yurtdışında oynardı. Ben de çok isterdim. Ona yetişemedim.
8-9 yıl milli takımda oynadım ama yurtdışına gidemedim. O yüzden oğluma, "Beni geçeceksen yurtdışında oynayacaksın" diyorum.

Şampiyonluk maçı

Böyle olması her açıdan iyi. Yayıncı kuruluştan tutun, seyircilere kadar. Şu anda heyecan dorukta. Bence çok güzel. İnşallah son haftaya kadar şampiyonun kim olacağı belli olmaz. Galatasaray-Beşiktaş maçını kim kazanırsa bir adım öne geçecektir diye düşünüyorum.

Bir formayla bütün sezonu geçirirdik

Futbol bizim yaşam tarzımız. Sporun içinde olmak çok güzel. Eskiden şimdiye, dağlar kadar fark var onu söyleyeyim. Forma için malzemeciyle kavga ettiğimi bilirim. Bir formayla bütün sezonu geçirirdik.

Futbolcuların maaşı dudak uçuklatıyor

Bizim zamanımızda kazanılan parayla şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Bire bin diyebiliriz. Ben 17 senede kazanamadığım parayı, şimdiki futbolcular bir senede alıyor. TL bazında alıyorduk. Şimdi Euro bazında anlaşıyorlar. Para değer kazanıyor. Dengeler değişti.
Bizden öncekileri de düşünürsek onlar daha az kazanmış ondan öncekiler kendi ceplerinden vermişler.

Beşiktaş, seyir zevki veriyor

Futbol öyle enterasan ki. O zamanlar Galatasaray'da oynuyordum. Biz üç maç kala şampiyoluğu kaybettik dediğimizde iki maç sona şampiyonluk bize dönmüştü. Beşiktaş iç sahada Denizlispor'a yenildi, biz de şampiyon olduk.
Galatasaray dış sahada kötü. Bakıyorsun Fenerbahçe kötü oynuyor ama hep kazanıyor. Beşiktaş, şu an iyi bir performans gösteriyor.
Beşiktaş bir şekilde kupadan elendikten sonra lige döndü. Seyir zevki ön plana çıkmaya başladı. Çok kaliteli futbolcuları var. Beşiktaş'ı izlemekten gerçekten zevk alıyorum.

Fenerbahçe taraftarına hak veriyorum

Fenerbahçe'de kaliteli futbolcular var onlar iş yapıyor. Kişisel becerilerle gol atıyorlar. Galatasaray'a bakıyorsunuz rakibi boğuyor iyi oynuyor keza Beşiktaş'ta öyle. Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor, yine bakıyorsunuz stadda hala boşluklar var. Fenerbahçe taraftarı güzel futbol istiyor.

Bir senede oyuncunu hazırlayamıyorsan hoca değilsin

Ben hoca olsam Valbuena'yı yazar, daha sonra diğerlerini yazarım. Sen bir senede oyuncunu hazırlayamıyorsan hoca değilsin.
Aranızda bir şey varsa da neden sıkıştığında oyuna alıyorsun? Böyle bir oyuncunuz var oynatmıyorsunuz. Beşiktaş'ta Quaresma var, taraftarı ateşliyor. Senin de dünya yıldızı bir futbolcun var ama kullanamıyorsun.

Senin için hazırladığımız haberler