Şenol Güneş geldiğinden beri kaç stoper ikilisi kullandı? Pepe - Vida ideal mi?

05.02.2018 - 10:32 | Son Güncellenme: 05.02.2018 - 10:32

Beşiktaş'ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı en önemli isimlerden biri Vida oldu. Şenol Güneş’in sol stoper isteğine yönetim bu kez de Vida ile cevap verdi. Güneş, transferi epey zaman alan Vida’yı Bursaspor karşısında Pepe ile ikilide oynattı.

 Marcelo’nun aksine pasla çıkmak yerine uzun top vurduğu için Beşiktaş’ın oyununu bozan Pepe’nin yanına bir de savunmayı geri çekilerek yapan Vida gelince tüm defans dengesi bozuldu. Güneş’in de eleştirdiği bu özelliği Beşiktaş’ın Bursaspor karşısında savunma mesafesini gole ihtiyacı olduğu ikinci yarıda ancak 40.97 metrede tutabildi. Beşiktaş’ın topu önde tutamamasına ve Vida’nın kendini geri atmasına en güzel örnek ise Bursaspor’un ilk yarıda savunmasını 44.65 metrede tutması gösterildi.

Pepe-Vida, Güneş'in 2.5 yıldaki 24. stoper ikilisi oldu

2015-16 sezonunda Beşiktaş’ın başına geçen Şenol Güneş, geride kalan 2.5 sezonda tam 11 değişik stoperle çalıştı. Bu dönemde Tosic, Medel, Mitrovic, Vida ve Pepe transfer edildi. Marcelo ve Alexis önce alındı sonra satıldı. Atınç ve Ersan önce satıldı. Sonra kiralık olarak geri alındı. Rhodolfo gönderildi. Necip’i ise zaman zaman stoperde oynattı. Furkan ve Fatih’e şans verdi. Franco kiralandı. Milosevic’in ise sözleşmesi feshedildi.

Güneş bu dönemde; Medel-Vida, Medel-Tosic, Pepe-Medel, Pepe-Tosic, Pepe-Mitrovic, Mitrovic-Tosic, Mitrovic-Atınç, Rhodolfo-Tosic, Marcelo-Tosic, Tosic-Ersan, Rhodolfo-Atınç, Atınç-Milosevic, Atınç-Marcelo, Marcelo-Necip, Rhodolfo-Necip, Rhodolfo-Milosevic, Atınç-Fatih, Rhodolfo-Marcelo, Rhodolfo-Ersan, Franco-Milosevic, Necip-Fatih, Necip-Furkan, Franco-Necip’le 23 değişik stoper varyasyonu ile oynadı. Ligin 20’inci haftasında ise Güneş, 24’üncü varyasyonunu Pepe ve Vida ile denedi. (Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler