Şenol Güneş'ten flaş mesajlar: "Yazın bunu, ben korkağım"

17.11.2019 - 01:44 | Son Güncellenme: 17.11.2019 - 02:41

Şenol Güneş'ten flaş mesajlar: "Yazın bunu, ben korkağım"

Şenol Güneş: "Andorra ciddiye alınacak bir rakip"

Kabul etmek lazım ki Andorra nüfus olarak küçük bir ülke. Futbol heyecanı olduğu için iyi bir takım çıkardılar. Daha önce gruplarda sonuncu oluyorlardı. Şimdi daha iyiler. Savunmayı iyi yapan bir takım. Moldova'yı 1-0 yendiler. Bize de moralli geliyorlar. Biz de kendi sahamızda zor kazandık. Genel oyun formatlarının dışına çıkmıyorlar. Sadece bize değil her takıma zorluk çıkarıyorlar. Ciddiye alınacak bir rakip. Elimizden gelen gayreti gösterip maçı kazanmak istiyoruz.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Andorra maçı öncesinde basın toplantısında konuştu. Güneş'in yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu  şekilde:

Burak Yılmaz ve takım oyunu yorumu

Biz maçlara göre oynamaya çalıştık. Takım oyununu oluşturmaya çalıştık ve çok fazla mesafe aldık. Bize göre güç dengesi az olan takımlara karşı topa sahip olmamıza rağmen az gol bulduk. Daha fazla gol de atabilirdik. Bu tip tartışmalar yapacağız, farklı görüşler olacak. Takım olarak savunma, takım olarak hücum yapacağız. Burak, İzlanda karşısında iyi iş çıkardı. Bizim için sonuç alındı. Turnuvaya katılacağız.

Şenol Güneş: "En iyi 11'imizi çıkaracağız"

Saha dışında da bir sürü gelişmeler olacak. Gelen-giden oyuncular... Uzun vadeli bu iş. Şu an sadece bu grup maçlarını bitirelim. Onu da kazanırız inşallah. Rakibimiz agresif ve çok faul yapan bir takım. Yarınki koşullar içerisinde bu maçı kazanalım. Hem FIFA'daki yerimizi koruyalım hem de kazanıp hazır olmamız gerekiyor. En iyi 11'imizi çıkaracağız. Diğer hazırlıkları Haziran'da yapacağız.

Şenol Güneş: "Ajan gibi takip ediliyordum"

Beşiktaş'tayken Riva'ya giderken ajan gibi takip ediliyordum. Gitmiyordum ama öyle diyorlardı. Onlara gireriz daha sonra. Birlikte düşünüp, birlikte çalışıp iyi bir sonuç almak istiyoruz. Bütün katmanların katıldığı, hakemlerin, oyuncuların, medyanın ve her kesimin katıldığı bir beyin fırtınası yaparsak, birlikte olursak daha iyi olur. Milli Takım hepimizin takımı. Beni seven de var sevmeyen de var. Ayrı gruplar da olsa bahçedeki güzellikleri görmek lazım. İntikam, kin, nefret bunlar bize yakışan şeyler değil. İnsani değerlerimizi ortaya koyarsak daha iyi olur. Yaparız da...

Şenol Güneş: "Korkarak gitmeyenleri de görüyorum"

İzlanda maçında korkuyordum. Korkarak buraya geldim. Korkarak gitmeyenleri de görüyorum. Çocukluğumdan beri hiçbir şeyden korkmadım. Bu cesaretimi akılla, bilgiyle değerlendirdim. Bizim kaçırdığımız pozisyonlar daha fazla. Kaybetmemek üzere kazanmayı istiyordum.

Şenol Güneş: "Merih şu anda iyi durumda"

Şimdi geldik ve burada daha rahatız. Olağanüstü zor bir maç oynadık. Onun üstüne 10 saatlik bir yolculuk ve soğuk. Sakatlıkları olan oyuncuları getirmedik. Merih şu an iyi durumda. Biz İzlanda'da oynayabilseydik onları yenerdik. O güçte o tempo da olmadığımız için yenildik. Üzülenler üzülmeye devam etsinler. Sevinenlerle beraber sevinelim.

Rakipler hakkında...

Hem hücum hem savunmada nerede, ne sorunumuz var, oynayarak görüyoruz. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz. Hem oyuncuları birlikte oynatıp hem de takım oyununda neler yaparız ona bakıyoruz. Biz Euro 2020'ye gittiğimiz zaman kendi futbolumuzu oynamak istiyoruz. Fransa ile ilk maçta önde çok iyi baskı yaptık. Ama İzlanda uzun top oynuyor. Andorra da öyle. Pas yaparak önde kurmuyor. Baskı yaptığınız anda uzun top atıyorlar. Siz de baskıyı yapacak oyuncular var mı? Biz iyi goller attık. Duran toptan iyi goller attık. Cenk olumsuz halinde bile çok büyük katkı verdi. O yokken Kenan devreye girdi. Cengiz de öyle.

Enes Ünal yorumu: "Çok memnunum"

Çok memnunum Enes'ten. Yarın da iyi oynayacağını düşünüyorum. Gelecekte de daha iyi olacaktır. Oyun görüşü iyi bir oyuncu. Bazı oyuncularımız geç ortaya çıkıyor. O daha genç ve işin başında. Euro 2020'de belki o devreye girer. Takım oyununu oynayıp, kendi oyunumuzla beraber bu yarışmaya gideceğiz.

"Bize yapılan haksızlıkları dile getirmeyelim"

Avrupa Şampiyonası'na katılmak bir hayaldi. Orada da Fair-Play içerisinde ülkemizi tanıtacağız. Avrupa'da kendimizi göstereceğiz. Bu sahneler bizim için bir vitrin. Bize yapılan haksızlıkları hiç dile getirmeyelim. Bize hak versinler diyelim. Dünya Kupası buna örnektir. Evet 3. olduk ama biz Fair-Play'de 1. olmuştuk. Güney Kore ile seyircilere gitmemiz sunum olarak gösterilmiştir.

Şenol Güneş'ten final açıklaması: "Bırakmak demek değil"

Hedef olarak önce Avrupa Şampiyonası. Dünya Kupası'nda herkes orada olmak ister, ben de isterim herkes gibi. Benim birinci hedefim; Avrupa Şampiyonası. Ondan sonra Dünya Kupası'na katılmak ve iyi sonuçlar elde etmek. Finali yapmak demek bırakmak demek değildir. Siz öyle anlıyorsunuz.

Senin için hazırladığımız haberler