A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş'ten istifa açıklaması

02.09.2021 - 00:16 | Son Güncellenme: 02.09.2021 - 00:41

Son dakika haberleri... A Milli Erkek Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Karadağ maçından sonra açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş'ten istifa açıklaması

AJANSSPOR - HABER

 

A Milli Erkek Futbol Takımımız, Karadağ ile oynadığı Dünya Kupası elemeleri maçında 2-2 berabere kaldı. 90+7'de gelen gol, millilerin 3 puan umutlarını bitirdi. Millilerin teknik direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra açıklamalarda bulundu. İşte, Kenan Karaman sorusuna da yanıt veren Güneş'in açıklamaları...

"Rakip önde bastı..."

Sözlerine, Karadağ maçını değerlendirerek başlayan Şenol Güneş: "Oyunun ilk 5 dakikasında rakip önde bastı. Onun dışında kontrolü ele geçirmiştik. Oyun, skor ve pozisyon üstünlüğümüz vardı. İlk yarıyı farklı bitirmemiz gereken maçta yediğimiz ilk gol var. İkinci yarı ilk 15 dakika oyun kontrolü yine bizde ama sonra düşüşler başladı" dedi. 

Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "Okay’ın, Kenan’ın sakatlanmasıyla bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Uzun toplarına cevap vermek istiyorduk. Yine de pozisyonları yok, uzun attıkları toptan kazandıkları bir frikik var. Bizim pozisyonlarımız vardı. Futbolun talihsizliğini yaşayan bir takım olduk. Maalesef berabere kaldık."

"Bunu konuşmanın anlamı yok..."

Milli takımın yediği 2'nci golü değerlendiren Güneş: "Gol olduktan sonra onun bunu konuşmanın anlamı yok. Frikikte 3'lü baraj kısa geldi. İlk golde o oldu bu oldu hep konuşulabilir, kaçırdığımız goller tartışmaya açık konular ama nihayetinde hep beraber kaybettik. Böyle ihtiyacımız olan bir dönemde kazanmamız gereken bir maçı kaybetmek üzüntü verici" ifadelerini kullandı. 

Kenan Karaman'ın oyundan çıkarılışı

A Milli Takım'ın yediği ilk golden ötürü maç boyunca eleştirilen isim Kenan Karaman'dı. Gol sırasında kramponuyla uğraşan Karaman, taraftarın da tepkisini çekti. Güneş, futbolcusu için: "Kenan Karaman’ın sakatlığı olmadı ama çok koştu, tempolu ve iyiydi. Son bölümde düşüşü oldu. Bu aynı zamanda kramp ve sakatlığa da sebep olabilir. Okay’ın da aynı şekilde sıkıntısı oldu. Yusuf’u alırken ortada daha çok top tutalım diye Orkun’u koyduk. Kenan ve Okay sakatlık sebebiyle çıktı. Enes’i sağ tarafta rakibi kovalamada destek çıksın, duran toplarda kafaya çıksın diye aldığımız bir oyuncuydu" cevabını verdi. 

'Bu maç farklı bitmesi gereken bir maçtı'

Güneş, ilk röportajın ardından maç sonu düzenlediği basın toplantısında da açıklamalarda da bulundu. Bu maçı farklı kazanmaları gerektiğini belirten Güneş, ''İki maçta 4 puan değil, hiç puan kaybı yapmadan çıkmamız gerekiyordu. Letonya maçı farklı bir maçtı ama orada da düştük oyundan. Bu maçta da faul yapmamız üzerine gelen bir gol oldu. Bizim pas yaparak oyun soğutma anlayışımız yoktu. Rakibe göre çok net pozisyonlarımız vardı. Bu maç farklı bitmesi gereken bir maçtı. Oyuncular tüm olumsuzluğa rağmen onu yenerek iyi oynadılar. 2-3 uzun oyuncumuzun oyundan çıkması dezavantaj oldu'' dedi. 

Şenol Güneş'ten istifa açıklaması

Maç sonu tribünden yükselen istifa tezahüratları hakkında konuşan Güneş, ''Seyirci olumlu olumsuz tezahürat yapar. Biz işimizi nasıl yaptığımızı düşündüğümüzde elimizden gelen gayreti gösterdiği ve sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Seyirci kazanırsan alkışlar, kaybedersen olumsuz bakar. Taraftar emeğimizin karşılığını alamamanın üzgünlüğü içerisinde'' değerlendirmesinde bulundu. 

'Yediğimiz golün pozisyonunu pozisyon sayıyorsanız...'

Güneş, Ajansspor'dan Salim Manav'ın sorduğu 'Orta saha oyuncusu Okay’ı çıkarıp stoper aldınız, sebebi neydi?' sorusunu ise ''Okay sakatlandı, dolayısıyla bir değişiklik yaptık. Kaan’ı orta sahaya sürebildik. Rakip 2 santrfor oynadığı zaman üçlüye döndük. Mert’in arkasına adam kaçırırken Alparslan’ı kapatmak için o tarafa koyduk. Orada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yediğimiz golün pozisyonunu pozisyon sayıyorsanız ona diyecek bir şeyimiz yok'' şeklinde cevaplandırdı. 

Yabancı kuralı hakkında

Tecrübeli teknik adam, yabancı kuralı hakkında kendisine yöneltilen soruyu ise ''Ben de fikrimi söylüyorum, herkes fikrini söylüyor. Ben ilk başta söyledim, bana göre Türk futbolunun şu andaki tek sorunu yabancı - yerli değil. Hele günümüzün konusu değil. Bugün liglerde küme düşmeler, kulüplerin ekonomisi, bunların kararını ben vermiyorum. Benle ne ilgisi var'' diyerek yanıtladı. 

Senin için hazırladığımız haberler