Serdar Dursun'un Gözü Vedat Muriqi'de

23.04.2022 - 19:21 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 01:05

Sezon başında transferi sürpriz olarak görülen Serdar Dursun, peformansıyla Samatta, Slimani, Frey, Cisse ve Mevlüt'ü geçti. Gurbetçinin tek rakibi Vedat Muriqi.

Serdar Dursun'un Gözü Vedat Muriqi'de

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer edildiğinde burun kıvrılan santrforlarından Serdar Dursun, performansıyla bir çok kişiyi mahcup etti. Alman ikinci ligi Bundesliga'da mücadele eden Darmstad Kulübü'nden alınan gurbetçi futbolcu son olarak Çaykur Rizespor maçında hat-trick yaparak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

6 santraforun 5'ini geride bıraktı

Serdar Dursun, Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanlığı'ndaki en verimli santraforlarından da biri oldu. Dursun hem gol sayısında hem de maç başı ortalama golde ikinci sıraya yükseldi. Serdar Dursun, Koç dönemindeki 4 sezonda alından 6 santrfordan 5'ini geride bırakmayı başardı.

33 maçta 13 gol atmayı başardı

30 yaşındaki Serdar Dursun, 33 maçta 13 gole ve 0.39 maç başı ortalamaya ulaşarak, geçen sezonlarda forma giyen Ally Samatta, Michael Frey, Islam Slimani, Mevlüt Erdinç ve Papiss Cisse'yi geride bıraktı. Dursun hem gol sayısında hem de maç başına düşen gol ortalamasında söz konusu futbolcuları geçmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Uğurlu'nun adını verdi: #SkandalLig
Habere Git

Serdar'ın tek rakibi Vedat Muriqi

Serdar Dursun'un şu ana kadar geçemediği tek isim ise Vedat Muriqi. Kosovalı golcü 36 maçta 17 gol kaydederken maç başında da 0.47 ile 0.39 ortalaması olan Serdar Dursun'un önünde yer almaya devam ediyor. Ancak ligin kalan 5 haftasında Dursun'un Muriqi geçme ihtimali de çok güçlü.

Milli takımda 4 maç 3 gol

Serdar Dursun, Fenerbahçe'deki performansıyla A Milli Takım'a da çağrıldı. Dursun, ay yıldızlı ekiple çıktığı 4 maçta 3 gol atarak, yine sürpriz bir performansa imza koydu. Dursun'un milli takımla maç başı gol ortalaması ise 0.75 olarak gerçekleşti. Serdar Dursun, beklenti-performans kıyaslaması yapıldığında "Koç yönetiminin en verimli transferlerinin başında geliyor", demek mümkün.

Gol istatistikleri

Serdar Dursun
___________
Maç: 33
Gol:   13
Maç Başı Ortalaması: 0.39

Vedat Muriqi
__________
Maç: 36
Gol:   17
Maç Başı Ortalaması: 0.47

Ally Samatta
__________
Maç: 33
Gol:    6
Maç Başı Ortalaması: 0.18

Michael Frey
__________
Maç: 25
Gol:    5
Maç Başı Ortalaması: 0.20

Islam Slimani
___________
Maç: 25
Gol:    5
Maç Başı Ortalaması: 0.20

Papiss Cisse
__________
Maç: 28
Gol:    5
Maç Başı Ortalaması: 0.17

Mevlüt Erdinç
____________
Maç: 19
Gol:   4
Maç Başı Ortalaması: 0.21

Senin için hazırladığımız haberler