Sergen Yalçın: "Bu görüntü fake, gerçek değil!"

19.10.2021 - 22:35 | Son Güncellenme: 20.10.2021 - 06:38

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde 4-1 yenildiği Sporting maçından sonra Siyah-Beyazlı takımın Teknik Direktörü Sergen Yalçın konuştu. Detaylar haberimizde...

Sergen Yalçın: "Bu görüntü fake, gerçek değil!"

AJANSSPOR-

Beşiktaş puansız çıktığı Sporting maçında da istediğini alamadı. Temsilcimiz ilk yarıda 3 golün ardından ikinci yarıda da birçok şans tanıdığı Sporting'e 4-1 mağlup oldu. 

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Kaleye gelmeden 3 gol attılar'

"Skoru çevirmek için birçok kez şans yakaladık ama hatalar yaptık. Duran topta yediğimiz goller biraz şanssız goller. Bu skor 4-1'lik skor değildi. Bu skordan dolayı üzgünüz ve beklediğimiz bir skor değildi. Şampiyonlar Ligi zor bir kulvar, hataları affetmiyor. Bakıyorum da çok da 4-1'lik bir maç değildi. Takımımın iyi oynadığını düşünüyorum. Yediğimiz goller şans golleri. Çalışılmış gibi görünebilir ama rakibimizi analiz ettik, böyle gol gördük. Şans faktörü rakibin yanındaydı. Neredeyse kaleye gelmeden ilk yarı 3 gol attılar."

'Derbiye iyi hazırlanacağız'

Gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray derbisi hakkında ise Yalçın, "Derbi maçları (Galatasaray) her zaman önemlidir. Pazartesi maçımız ve yeterli dinlenme süremiz var. İyi hazırlanıp tekrar normal durumumuza dönmek istiyoruz. Sezon başından bu yana hiç beklemediğimiz şeyler oldu. İşler iyi gitmedi ve kaybediyoruz. Ama bu görüntü gerçek değil. Bu görüntü fake, gerçek değil! Gerçek görüntü yakında ortaya çıkar." dedi.

'Bu maçı şansa ve şansızlığa bağlıyorum'

Sergen Yalçın basın toplantısında ise şu açıklamalarda bulundu:

"Kolay gol yemeyelim bence, basit gol diyelim biraz. Bu seviyelerde bu golleri yemek tabii ki takımda oyuncuların psikolojisini bozuyor ve oyundan düşürüyor ki 3-1'den sonra aslında kurtarmak için baya çaba sarf ettik ama oyunun son 10 dakikasını kale almamam gerek. Çok kopmuştuk. Biraz o topun oradan sekmesini şans olarak görüyorum. Çünkü uzun adamlarımız var. Biz oraya uzun adamları koyuyoruz. Batshuayi ve Larin gibi iki tane hava hakimiyeti olan  oyuncuyu koyuyoruz oraya. O topun oradan sekmemesi gerekiyor. Maalesef o topu oradan sektirirseniz şanslar yüzde elli eli oluyor. Orada birisi vurabilir. Bu bir hata mı? Çok hata olarak görmüyorum. Bu tür hatalar olacak ki birisi gol atsın ve maçlar kazanılsın. Siz böyle yorumlayabilirsiniz. Biz daha önce böyle goller yemedik. Ben bu maçı şansa ve şanssızlığa bağlıyorum."

'Taraftarımızı mutlu etmeye çalışacağız'

"Değişiklik her zaman olabilir, yediğimiz gollerde çok hatalı olduğumuzu düşünmüyorum açıkçası. 3 tane korner golü yedik. Korner golünde belli eşleşmeler var, takımımızın aldığı bir pozisyon var kornerlerde, bu pozisyonu alıyoruz ve şu ana kadar kornerlerden gol yemedik herhalde. Çok gol yemiyoruz duran toplardan. Hatalar oyunu sonuçta. Ona fazla takılı kalmamak lazım. Ben takımın oynadığı oyunculardan ve skordan memnunum. Bugün bizim için şanssızlık olarak görüyorum. Çok çabuk bir şekilde lige dönüp hazırlanmamız lazım. Şampiyonlar Ligi'nde 3 maç kaybettik. Bundan sonra şansımız var mı, zannetmiyorum. İlk iki zaten olmaz. Belki UEFA için şansımız olabilir belki, ona kovalamaya çalışacağız. Rakiple deplasmanda oynayacağız. Sonucu hepimiz bekleyip göreceğiz. Taraftarımız bizim için çok değerli. Biz onların desteğini hissetmek istiyoruz. Zaman zaman futbolda skorlara göre bu tür protestolar olabiliyor. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Biz takım olarak bundan sonraki maçlarda çıkar oynarız ve taraftarımızı mutlu etmeye çalışırız."

Amorim: 'Son golümüzden sonra galibiyetten emin oldum'

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim ise maç sonu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Beşiktaş bize göre oldukça kaliteli bir takım. Bizim tecrübe eksikliğimiz var. 90. dakikada gol atsalar geri dönüş yapabilirlerdi. Son golümüzden sonra galibiyetten emin oldum."

Senin için hazırladığımız haberler