Sergen Yalçın'ın en beğendiği iki futbolcu

28.01.2020 - 21:41 | Son Güncellenme: 29.01.2020 - 15:58

Sergen Yalçın'ın en beğendiği iki futbolcu

Yeni Malatyaspor'da görevine son verilen ve Beşiktaş'a imza atması gündemde olan Sergen Yalçın, 2012 yılında Vatan gazetesine verdiği bir röportajda en beğendiği iki oyuncuyu açıklamıştı.

En beğendiği iki futbolcu

Sergen, "Türkiye’de kimleri beğeniyorsunuz?" sorusuna, "Arda ve Burak’ı beğeniyorum. Galatasaray’da Emre Çolak var, çok iyi oyuncu olacak." yanıtını vermişti.

"4 büyüklerde oynadım, 100. yılında Beşiktaş’ı şampiyon yaptım”

İsteyerek takım değiştirmedim, şartlar öyle gerektirdi. Beşiktaş’ta sorunlar yaşadım ve ayrılmak zorunda kaldım. Beni almak için Galatasaray-Fenerbahçe birbirine girdi, ben de Fenerbahçe’yi tercih ettim ama sonra Aziz Yıldırım ile anlaşamadım. Galatasaray’da bir dönem çok mutluydum. Beşiktaş’a dönmek istedim çünkü ayrıldığımdan beri Beşiktaş hiç şampiyonluk yüzü görmemişti. Geri döndüm ve 100. yılda Beşiktaş’ı şampiyon yaptım. O dönem en çok istediğim şeydi ve bunu başardım. Ama takım değiştirmem konusunda başka etkenler de vardı. Türkiye’de kulüp başkanları ve yöneticileri ile çalışmak hiç kolay değil, bu camiada çok kompleksli insanlar var...

Futbolla ilgili pişmanlıklarınız neler oldu?

Yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım. Hata yaptım mı? Evet ama dönüp baktığımda iyi ki yapmışım diyorum. Bir daha geri dönsem yine yaparım. Erken yaşta şöhret oldum, istediğim her şey vardı. 19 yaşında çok popüler olup, kontrollü olmak kolay değil. Tabii ki hata yapacaksın, gerçi ben biraz fazla yaptım ama geriye dönüp bunları sorgulayamam. Yıllarca TV’ler yüzünden yanlış tanıtıldım. Bir gün dışarı çıkıyorum, haftanın beş günü gazetede ve televizyondayım. Basın yüzünden çok mağdur oldum. Bir arkadaşımla bile rahat yemek yiyemez duruma geldim. Halbuki düzenli bir hayatım vardır. Futbol oynarken 5’er yıllık iki ilişkim oldu.

Futbolcuyken Bayern Münih’e transferiniz nasıl suya düşmüştü?

Almanya-Türkiye maçından sonra Bayern Münih’in Başkanı Beckenbauer, Şenez Erzik’i aramış, o da beni aradı, “seni almak istiyorlar” dedi.

Ben de “tamam” dedim. Bir süre geçti ses yok, ben de merak ettim Şener Erzik’e sordum. Adamlar seni araştırmışlar ve vazgeçmişler dedi.

Ne sebeple vazgeçmişler?

Ne ararsan var ben de... Olmayan bir şey yoktu ki... (gülüyor)

Messi mi? Ronaldo mu?

İkisinin de farklı özellikleri var. Barcelona çok üst düzey bir takım, Messi yokken de çok iyi işler yapıyorlar. Tabii ki Messi üstün bir yetenek ama arkasında Xavi, İniesta gibi çok üst düzey oyuncular da var. Benim arkama verin onları bakın neler yapıyorum. Arkanda oynayanlar iyiyse, sahada şahaneler yaratırsın. Ama Ronaldo’nun takımı o kadar iyi değil. Şahsi özellikleri sayesinde bir şeyler yapıyor.

AJANSSPOR-HABER ANALİZ

Senin için hazırladığımız haberler