Sergio Busquets seneye Inter Miami forması giyecek

27.11.2022 - 22:13 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 18:44

Transfer haberleri: Barcelona forması giyen Sergio Busquets, seneye David Beckham'ın sahibi olduğu MLS kulübü Inter Miami'ye transfer olacak. İşte tüm detaylar...

Sergio Busquets seneye Inter Miami forması giyecek

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

Uzun yıllar boyunca İspanya La Liga ekibi Barcelona'nın formasını giyen Sergio Busquets hakkında yeni bir transfer iddiası var.

Seneye Beckham'ın takımında oynayacak

İspanyol Sport gazetesinin ülkede yayımlanan El Partidazo de COPE adlı radyo programına dayandırdığı habere göre Sergio Busquets, eski İngiliz futbolcu David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami'ye transfer oldu. Haberde iki taraf arasındaki anlaşmanın tamamlandığı belirtilirken Busquets'in seneye kesinlikle Miami ekibinin formasını giyeceği aktarıldı.

Şu an Dünya Kupası'nda

Inter Miami'ye transfer olduğu konuşulan Sergio Busquets, şu an İspanya Milli Takımı ile 2022 FIFA Dünya Kupası'nda boy gösteriyor. Takımda kaptanlık görevini üstlenen tecrübeli oyuncu takımının Almanya ve Kosta Rika ile oynadığı maçlara ilk 11'de başladı.

E Grubu'ndaki Anlık Puan Durumu:

SIRA TAKIM PUAN
1 İSPANYA 4
2 JAPONYA 3
3 KOSTA RİKA 3
4 ALMANYA 1

NOT: Bu haber yapılırken saatler 22.47'yi göstermekteydi ve Almanya - İspanya maçı 0-0'lık eşitlikle devam ediyordu.

E Grubu'nda Şu Ana Kadar Alınan Sonuçlar:

  • Almanya 1-2 Japonya
  • İspanya 7-0 Kosta Rika
  • Kosta Rika 1-0 Japonya
  • İspanya 0-0 Almanya (karşılaşma devam ediyor)
İlgini Çekebilir
Kosta Rika, İspanya Harika!
Habere Git

Barcelona tarihinin en çok maça çıkan 3. futbolcusu

Barcelona'dan ayrılacağı konuşulan Sergio Busquets, Barcelona tarihinin en çok maça çıkan 3. futbolcusu. Katalan ekibinin altyapısında yetişen 34 yaşındaki futbolcu, bordo lacivertli kulüp için 696 maça çıkarken kulübüne 18 gol, 42 asistlik katkı sağladı. İspanya Milli Takımı'nın da formasını giyen Busquets, ülkesi adına çıktığı 140 maçta 2 gol ve 9 asist üretmeyi başardı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 5 milyon Euro olan İspanyol oyuncunun Barcelona ile 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Barcelona Formasıyla En Çok Maça Çıkan 5 Futbolcu:

  1. Lionel Messi: 778 maç
  2. Xavi: 767 maç
  3. Sergio Busquets: 696 maç
  4. Andres Inıesta: 674 maç
  5. Gerard Pique: 616 maç

Inter Miami geçen sezonu 6. tamamladı

Sergio Busquets'in transfer olacağı konuşulan Inter Miami, Majör Futbol Ligi'nde (MLS/Amerika ve Kanada'nın en üst düzey futbol ligi) mücadele ediyor. Batı Konferansı'nda mücadele eden Miami ekibi geçen sezonu 6. sırada tamamladı ve şampiyonluk için play-off etabında oynamaya hak kazandı. Play-of etabında Batı Konferansı üçüncüsü New York City ile karşılaşan Inter Miami, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve çeyrek finale yükselemedi.

MLS'nin Formatı: MLS'de takımlar tıpkı NBA'deki gibi iki konferansa ayrılıyor. Her konferansta 14 takım mücadele ediyor. Bulunduğu konferansı ilk 7 sırada bitiren takımlar şampiyonluk için play-off oynamaya hak kazanıyor. Bu etapta her konferansın takımları birbirleriyle mücadele ediyor. Normal sezonu konferans birincisi olarak bitiren takım direkt olarak çeyrek finale yükleniyor. Tek maç usulüyle oynanan elemelerin ardından konferans şampiyonları belli oluyor. Finalde de konferans şampiyonları birbirleriyle maç yapıyor ve kazanan takım MLS'in şampiyonu oluyor.

MLS'te 2023 sezonu ne zaman başlayacak

Inter Miami'nin mücadele ettiği lig olan MLS, şu an da sezon arasında. Ligin yeni sezonu 25 Şubat 2023'te başlayacak.

 

İlgini Çekebilir
Sergio Busquets, Barcelona efsanesini geride bıraktı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler