Serie A Ekibi Torino, Olimpiu Morutan’a Transfer Etmek İstiyor

20.12.2022 - 21:23 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 21:42

Süper Lig ekibi Galatasaray'dan Pisa'ya kiralık olarak transfer olan Olimpiu Morutan’ı Serie A ekibi Torino takibe aldı. İtalyan ekibi transfer etmek istiyor. Detaylar...

Serie A Ekibi Torino, Olimpiu Morutan’a Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'dan kiralık olarak Serie B ekiplerindne Pisa'ya opsiyonlu olarak transfer olan  Olimpiu Morutan, İtalya'da gündeme gelmeye devam ediyor. Pisa'da gösterdiği performans sonrası Rumen oyuncu Serie A ekibi Torino'nun dikkatlerini çekmeyi başardı. Detaylar...

Morutan, dikkatlerini çekti

Tuttosport’ta yer alan habere göre, Serie A ekiplerinden Torino, Pisa'da forma giyen Morutan'ı radarına aldı. Gösterdiği performans sonrası dikkatlerini çeken Morutan için teklif sunmaya hazırladıkları ifade edildi. Juventus’tan Pisa’ya transfer olan Idrissa Toure'yi kadrosuna katmak isteyen Torino, Morutan'ı da beğendi. Bonservisi Galatasaray'da olan genç oyuncuyu transfer etmek için Pisa'dan kiralık sözleşmesini devre arasında çözmesini istediği ifade edildi.

Opsiyonlu kiralandı

Galatasaray'da gelecek vaad eden oyuncu olarak transfer edilen ve takıma uyum sağlamayan Morutan, Serie B ekiplerinden Pisa'ya kiralık olarak transfer oldu. Genç oyuncu için Cimbom,  en az 25 maçta 45 dakika forma giyerse ve Pisa, Serie A'ya yükselirse satın alma opsiyonu otomatik devreye girer maddesi ekledi. Cimbom, Morutan'ın satılması durumunda kasasına  5.5 milyon Euro koyacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Sergio Oliveira ve Emre Taşdemir müjdesi!
Habere Git

Pisa'da kendine geldi

Transfer olduğu ilk haftalarda performans olarak düşüşlere devam eden ve yedek kulübesine çekilen Morutan, son haftalarda bulduğu şans ile takımın en fazla skor yapan isimleri arasına girmeye başladı. 23 yaşındaki futbolcu 16 karşılaşmada 4 gol atarken 7 asist yapma başarısı gösterdi.

Romanya'dan transfer edildi

Fatih Terim döneminde Galatasaray'ın en çok transfer etmek istediği oyuncular arasında yer alan ve uzun uğraşlar sonrası Rumen ekibi FCSB'den 4 milyon Euro'ya transfer edilen Morutan, Galatasaray ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı. 

Emirhan İlkhan'ın takım arkadaşı olacak

Süper Lig ekibi Beşiktaş'tan Serie A ekibi Torino'ya sezon başında transfer olan Emirhan İlkhan, aynı dönem Galatasaray'da forma giyen Morutan ile takım arkadaşı olabilir. Torino, kiralık sözleşmenin çözülmesi halinde genç oyuncuyu bonservisiyle kadrosuna katacak. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a transferde kötü haber! Manchester United araya girdi
Habere Git

Diğer Rumen'de gitti

Galatasaray'ın geçen sezon transfer ettiği diğer Rumen oyuncu Alexandru Cicaldau, Morutan gibi takımda tutulamayan oyuncu oldu. Morutan'ın İtalya'ya transferi sonrası Alexandru Cicaldau ise Birleşik Arap Emirlikleri takımlarında Ittihad Kalba'ya kiralık olarak transfer oldu. 

3 gole katkı sağladı

Moratan'ın aksiye Ittihad Kalba'ya transfer olan Cicaldau ise performans olarak düşüşe devam etti. Ligde oynadığı 11 karşılaşmada 1 gol 1 asist yapan Rumen oyuncu Cicaldau, UAE League Cup maçında ise 2 karşılaşmada görev aldı. Cicaldauü bu karşılaşmalarda ise sadece 1 asist yapabildi.

Senin için hazırladığımız haberler