Serkan Özbalta'dan Altay sözleri! Bu yüzden ayrılmış

08.04.2022 - 15:14 | Son Güncellenme: 08.04.2022 - 15:20

Mustafa Denizli ve Mert Robre'den sonra geldiği Altay'da 7 maçta 11 puan toplayan teknik direktör Serkan Özbalta ayrılığının perde arkasını anlattı.

Serkan Özbalta'dan Altay sözleri! Bu yüzden ayrılmış

Nazım Türknas -Volkan Yılmaz / AJANSSPOR

Mustafa Denizli ve Mert Nobre'nin ardından Altay'da teknik direktörlük görevine getirilen Serkan Özbalta, 7 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti ve 11 puan topladı. Sivasspora'a son dakika golüyle 2-1 yenilince Altay'daki görevini bıraktığını açıkladı.

"BİRLİKTE OYNAMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Özel açıklamalarda bulunan Özbalta, "2. Lig'de Keçiörengücü'nde şampiyon olduğumuzda bir alt ligden gelen oyuncu sayımız fazlaydı. 1. Lig'de de öyle oldu, Manisa FK'da da aynı durum oldu. Yani oyuncu kadrosunun uzun süre birlikte oynamış olması gerekiyor ki maç günlerinde daha motive ve daha ne yaptığını bilen bir ekip ortaya çıkıyor" dedi.

"EFE TAYLAN ALTUNKARA'YI PİRLO GİBİ KULLANACAKTIK"

Manisa FK'da teknik direktörlük yaparken çok önem verdiği isimlerden biri olan Efe Taylan Altunkara hakkındaki düşüncelerini anlatan Özbalta şunları söyledi:

"Efe benim kişilik, karakter ve oyuncu olarak çok değer verdiğim bir sporcu arkadaşımdı. Antrenmanlardaki yaklaşımlarımız neticesinde kendisini orta sahada oynatmayı düşündük, kendisini Pirlo gibi kullanmayı amaçladık çünkü Efe de Pirlo gibi üst düzey bir oyuncu, o yansımayı yapabilecek bir durumdaydı. Tabii bu hocadan hocaya değişebilir, her hoca farklı bir planlama yapar o yüzden hiçbir meslektaşıma haksızlık edemem bu konuda. Bazen bazı oyuncular seneyi eksik geçirebiliyor ama daha da donanımsal anlamda gelişmiş bir hale gelmiş oluyorlar. Efe de benim gözümde öyle başarılı bir oyuncu."

"KENDİME VE EKİBİME İNANIYORDUM"

Altay'a geliş sürecinden de bahseden Serkan Özbalta, "Kendimi motive edip, olaya odaklandığım nokta şuydu; ben Süper Lig'de çalışmaya öyle bir kanalize olmuştum ki ben bir şeye kanalize olduysam başka hiçbir şey görmez gözüm, bu durum da aynen böyle oldu. 8-10 sene sonranın hayalini Süper Lig'de yakalamak istedim. Yapamam, edemem demek olmaz; denersin, çaba sarf edersin. Ben gerçekten kendime inanıyordum, bir şeyler yapabileceğime de. Bu inançla geldim Altay'a, Süper Lig'e. Altay camiası sağ olsun bize inandı, güvendi. Onlarla inanılmaz bir bağ kurdum" diye konuştu.

ALTAY TARAFTARINA TEŞEKKÜR

Teknik direktör Özbalta konuşmasına şöyle devam etti: "1999 yılında da formasını giydiğim bir kulüp. İlk röportajımda da belirttim, Altay taraftarını biliyordum ama bu kadar coşkulu olduklarını bizzat yaşamak bambaşka bir duyguydu. Hepsine de teşekkür ederim tekrar."

"ALTAY'A ZARAR VERMEK İSTEMEDİM"

Serkan Özbalta, Altay'dan gidişi konusunda da açıklamalarda bulundu. Teknik direktör, "Altay benim kulübüm, gidişim konusunda da sadece şunu söyleyebilirim; ne kendi teknik direktörlüğüme ne de Altay camiasına zarar vermek istemedim. Evet belki kısa bir süreçti ama önemliydi. Altay taraftarının ayrıldıktan sonra bana gösterdikleri ilgi, alaka bu durumu, bağı çok farklı bir seviyeye getirdi. Ancak bana gösterdikleri teveccühün yanı sıra, o kulüp yönetimi de 5 senede 3 şampiyonluk yakaladı bu çok kolay bir şey değil. Evet hatalar olabilir ki hepimiz yapıyoruz bu hataları ama bunların üstünden hep beraber gelmek gerekiyor. Bana nasıl samimiyet gösteriyorlarsa, oradaki insanları da üzmesinler isterim" dedi.

"ALTAY’DA HİÇ KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK"

"Bir gün yeniden Altay kulübüne dönmek ister misiniz?" sorusuna Özbalta şu yanıtı verdi: "Kesinlikle Altay kulübü bana bu teveccühü gösterdiği müddetçe ben her zaman göreve gelirim.  Belki istediğimiz gibi bir süreç olmadı, belki planlanandan kısa sürdü ama yine de ifade etmek isterim, benim Altay’da hiçbir kırgınlığım , hiç kimseye kırgınlığım yok."

Senin için hazırladığımız haberler