ÖZEL - Süper Lig maçlarının seyircisiz oynanma durumu yok

27.02.2023 - 17:46 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 20:32

"Hükümet istifa" tezahüratlarından sonra Devlet Bahçeli, "Maçlar seyircisiz oynanabilir "çıkışında bulundu. TFF'nin gündeminde böyle bir durum yok.

ÖZEL - Süper Lig maçlarının seyircisiz oynanma durumu yok

Salim MANAV - AJANSSPOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının statlarda hükümeti istifaya çağırması üzerine tepki gösterip, maçların seyircisiz oynanmasını istemesinden sonra gözler kulüplere çevrildi. Kulüpler Birliği Vakfı bugün toplandı.

Seyircisiz oynama tartışıldı iddiası

Ajansspor olarak elde ettiğimiz bilgilere göre Kulüpler Birliği ve TFF'nin gündeminde lig maçlarının seyircisiz oynanması durumu yok. Maçlar seyircili oynanmaya devam edecek. Süper Lig'in bundan sonrasında seyircisiz oynanabileceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. TFF'nin bu konuyu düşündüğü yönünde haberler çıkmıştı.

İki başkan bunu yalanladı

Özel olarak ulaştığımız iki Süper Lig takımının başkanı da ligin seyircisiz oynanacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

İlgini Çekebilir
Demirkol ve Onay'dan tepki: Hükümet ile devlet ayrıdır
Habere Git

Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti

Beşiktaş'ın Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta yapılan tezahüratlardan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, paylaşımlarda bulunmuştu. "Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir." diyen Bahçeli daha sonrasında Beşiktaş Kulübü Üyeliği'nden istifa etmişti.

Bazı takımlar karşıt paylaşım yaptı

Beşiktaş'ın tezahüratı ve Devlet Bahçeli'nin çıkışından sonra Süper Lig'de bazı kulüpler "Spora siyaset sokmaya karşı" olmayla ilgili paylaşımlar yaptılar. Bu Süper Lig takımları arasında Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ankara Keçiörengücü, Çaykur Rizespor, Erzurumspor, Afyonspor, Yeni Malatyaspor, Başakşehir, Ümraniyespor, Sivasspor, Denizlispor yer aldı.

Kulüpler Birliği açıklama yayınladı

Kulüpler Birliği de, stadyumlardaki tazhüratlardan sonra "Tüm renklerimizle, var gücümüzle" başlığıyla bir açıklama yayınladı. "Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spor dışında herhangi bir alandaki tartışmanın parçası haline getirilmek istemiyoruz. Futbolseverler açısından da stadyumlar dil, din, ırk, siyasi görüş ayrımının yapılmadığı; birlik, beraberlik, kardeşlik dayanışma ve yardımlaşma gücünün ortaya koyulacağı alanlar olmalıdır." denilen açıklamayı Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler