Sinan Bolat: "Maçı hak eden taraf bizdik"

11.09.2018 - 17:31 | Son Güncellenme: 11.09.2018 - 20:31

İsveç karşısında A Milli Takımımızın kalesini koruyan ve Belçika Ligi ekiplerinden Royal Antwerp forması giyen kaleci Sinan Bolat, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a özel açıklamalarda bulundu. Bolat'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sinan Bolat: "Maçı hak eden taraf bizdik"

İsveç galibiyetinde A Milli Takımımızın kalesini koruyan ve Belçika Ligi ekiplerinden Royal Antwerp forması giyen kaleci Sinan Bolat, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a özel açıklamalarda bulundu.

Bolat'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Geri dönüşleri seviyoruz, uzun zaman olmuştu"


İsveç galibiyetine değinen Bolat, "Çok doğru, çünkü maça bakarsanız maçı hak eden taraf bizdik. 2-0 geriye düşmemize rağmen bizde o inanç vardı. İlk golü buldukdan sonra umut oldu bizim için. Ondan sonra işte bizim Türk mantalitesi diyelim son dakikaya kadar mücadele etmek, o ruhu sahaya vermek ve 3 puanla gelmek bizim için çok önemliydi. Geri dönüşleri seviyoruz ve uzun zaman olmuştu. Güzel bir geri dönüş oldu bizim için. Milli Takıma ne kadar istekli ve arzulu olduğumuzu herkese gösterdik." dedi.

"Belçika Milli takımı bizim için çok iyi örnek"

Belçika Milli Takımının performansına da değinen Bolat, "Belçika Milli takımı bizim için çok iyi örnek olabilir. Genç bir takım kurdular ve Belçika halkının da desteğiyle arkasında durmasıyla dünyanın en iyi takımlarından birisi oldular. Bizde neden olmasın? Yetenekli olduğumuzu şimdiye kadarki maçlarda gösterdik. Oyun olarak üstündük ama skor olarak değildik. İsveç gibi üst seviye bir takıma karşı çok iyi oynadık. İyi oldu ve inşallah devamı gelir." diye sözlerine devam etti.

"Lucescu'ya bu şansı bana verdiği için teşekkür ediyorum"

İsveç karşısındaki performansını değerlendiren Bolat, "Gurur verici bir şeydi uzun bir aradan sonra o formayı giymek, gerçekten anlatılmaz bir duygu. Lucescu'ya bu şansı bana verdiği için teşekkür ediyorum. Benim açımdan iyi bir maç oldu. İnşallah devamı da gelir.  Sürekli oynamak benim en büyük hedefim.  A Milli takımda as kadroda yer almak önemli, tabii hocamızın tercihi. Hocamız oynattığı sürece elimden geleni yapacağım."dedi.

"Rusya'yı deplasmanda yenebiliriz"

Rusya ile deplasmanda oynayacağımız maç hakkında konuşan Bolat, "Bence rövanşı alabiliriz.  Bu oyunla, istekle ve arzuyla Rusya maçında oyunumuzu gösterebilirsek neden olmasın? ilk maçta ilk yarı iyi oynamadık ama ikinci yarı yeterince pozisyon bulduk ama maalesef gol atamadık. İsveç karşısında aldığımız 3 puan sonuç verdi, moral verdi ve inşallah Rusya deplasmanında oyunumuzu ve skoru sahaya yansıtırız.

"Emre Akbaba inşallah bu performansını devam ettirir"

Emre Akbaba'nın performansını da es geçmeyen Bolat, "Emre'nin büyük bir futbolcu olduğunu herkes görmüştür. Galatasaray transfer ettiğinde çok başarılı olacağını biliyordum. İnşallah performansına devam eder ve başarılı olur."dedi. 

"Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde şansı yüksek"

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi kurası hakkında da konuşan Bolat, "Galatasaray'ın şansı çok yüksel, güzel bir kura çektiler. Eşit 3-4 takım birbirleriyle oynayacak. Galatasaray Şampiyonlar Ligi performansını sergileyebilirse bence çok şanslı grupta." dedi

Son olarak ligdeki yarışı değerlendiren Bolat, "Lig için şu an çok erken. İzlemeye çalışıyorum ama net bir bu takım şampiyon olur diyemem. Daha çok sayıda maçlar var ve uzun bir maraton." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler