Sinan Engin, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yorumladı!

25.02.2019 - 23:25 | Son Güncellenme: 26.02.2019 - 02:25

Sinan Engin, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yorumladı!

Ünlü yorumcu Sinan Engin, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yle 3-3 berabere kaldığı derbiyi yorumladı. 

Engin, Şenol Güneş ve Ersun Yanal hakkında açıklamalarda bulundu. 

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında konuşan Sinan Engin'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: 

Çok enteresan bir derbi oldu. Her şeyden önce sahada iyi niyetli oyuncular vardı. Maçı ikiye ayırmak lazım. Son yılların en centilmen derbisini izledik. Harika bir maç oldu. İlk devre Beşiktaş farklı oynadı. İlk 20 dakikada Beşiktaş'ın harika bir baskısı vardı. 'Maç nereye gidiyor?' dedik. Ben hep temkinliydim, derbinin ne olacağı belli olmaz demiştim. İlk yarıdaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de böyle oldu. Adaletli bir skor oldu. Bu skor Fenerbahçe'ye yaradı, Beşiktaş'a yaramadı.

Şenol Güneş'in istifa edeceğini bilmiyorum. Benim bildiğim Şenol Güneş'in Milli takımla anlaştığı eğer Şenol Güneş, Beşiktaş'tan ayrılırsa Guti'nin sezon sonuna kadar devam edeceği yönünde. Belki bu akşam 4-3 Fenerbahçe'de kazanabilirdi. Kazanırsan müthiş B planı yaptığını söylerler... Bir takım değişikliklerde geç kalınmışsa buna antrenör hatası denir. İkinci yarı Beşiktaş takımı oyundan düştü.

Fenerbahçe çok şey kazandı. Fenerbahçe hem kümede kalmayı garantiledi, hem detaraftarını havaya soktu. Ben bundan sonra Fenerbahçe'nin daha iyi olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe bu akşam 4-3 kazanabilirdi. Fenerbahçe bu akşam kazansa belki ben programa gelmeyebilirdim, hastaneye kaldırılmıştım. Burak Yılmaz görevini yaptı. Ben bu Lens'i çözemedim. Güven'in maksimum performansı bu. Kagawa'yı anlatmaya gerek yok fakat fizik olarak yeterli değil. Adriano orta yaptırmayacaksın! Fenerbahçe 2. yarıda 1 golle havaya girdi. 

Fenerbahçe kötü takım mı? Skrtel mi kötü? Sadık mı? Valbuena mı? Fenerbahçe'nin kadrosu iyi. Sadık Çiftpıınar iyi futbolcu fakat kendini çok yere atıyor. Bu faul istiyor anlamında değil, oyunun genelinde. Rakibini futbolda küçümsemeyeceksin. Derbiler hiç belli olmaz. Çok örnekleri vardır. Bu akşam da bunun örneği görüldü. Fenerbahçe takımı, '3-0 ne oluyor?' dedi.  Ya herro ya merro dediler.... Derbilerde erken konuşmamak lazım. Futbolun güzelliği bu. 

Bu maçın tek sorumlusu Beşiktaşlı futbolculardır. Bu maçı 4-3 Beşiktaş kazansa hakkıyla kazandı diyemezdim. Bu maçın galibi Fenerbahçe'dir. Ben 3-0'dan 3-3 olmasını kabullenemiyorum. Bütün Beşiktaşlılar komada... 

Senin için hazırladığımız haberler