Sinan Güler: "Euroleague'de devam etmek istiyordum ve buna inandım"

17.07.2017 - 11:59 | Son Güncellenme: 17.07.2017 - 11:59

12 Dev Adam'ın kaptanı Sinan Güler, ülkemizde düzenlenecek olan EuroBasket 2017 hazırlıkları kapsamında beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu. Güler, Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer oluşu ile ilgili net konuştu. 

"Sonuç olarak Türk basketbol severler evdeki organizasyonda gösterdikleri destekleri dediğin gibi, 2001 ve 2010'da
net bir şekilde gösterdi. Ve şu anki geçiş sürecinde olan bir jenarasyon değişikliği olan bir takım içerisinde de bence genç arkadaşlarımızın
böyle bir ortama girmesi hepimiz için heyecan verici. Avrupa şampiyonaları genelde en zorlayıcı FIBA organizasyonlardan biri oluyor.
takım yoğunluğundan dolayı ve Avrupa'nın en iyi oyuncularının bir araya geldiği bir ortam olduğundan dolayı bu noktada böyle bir ortama girebilmekte aynı zamanda hem heyecanlandırıcı hem merak uyandırıcı. Biz kendi açımızdan Avrupa basketbolunda ne noktadayız bunu görebilmek açısından.

Genç bir takımız

Ben ilk 2008 yılında A Milli Takım'a katıldım ve o dönemden bu döneme yanılmıyorsam ben ve Semih kaldık şuan sadece, şöyle bir kontrol ediyorum. Bugün burada olanlardan Ömer ile Ersan daha sonra katılacaklar aramıza. Bu noktada ikimiz içinde en önemli görev Avrupa şampiyonasının önemini arkadaşlarımıza anlatmak ve daha sonrasında da o ilerleyişte takımın  o kimliği içerisinde yukarıya çekebilecek ortamlar yaratmak. Genç bir takımız evet ama aynı zamanda şuan burada bulunan oyuncuların çoğuda kendi takımlarında bir şekilde rol alan ve sorumluluk alan insanlar. Tabii ki de 2001 ve 2010 ile bu zamanı karşılaştırırsak yabancı kuralı hepimizin tecrübe kazanma noktasında etkilendiği taraflar oluyor ama aynı zamanda takım kimliği açısından benim düşüncem mücadeleyi ve enerjiyi sahanın her yerinde ortaya koyan bir takım olacak. Bu sadece oyuncuların karakterlerinden değil Ufuk abinin de karakterinden ortaya çıkacak bir şey olduğuna inanıyorum.

 Fenerbahçe'nin başarıyı dahada yukarıya çekebilme ihtiyacı ve isteği çok etkileyici oldu

Açık söylemek gerekirse ben her türlü kariyerime Euroleague'de devam etmek istiyordum ve buna inandım. Bu noktada da hedefi olan bir Euroleague takımından gelen bir teklifi çok ciddi değerlendirmeye başladım haliylen. Bu süreç içerisinde Fenerbahçe'nin yönetimi ve Obradovic ile yaptığımız görüşme genel olarak bana sundukları rolle beraber Fenerbahçe'nin başarıyı dahada yukarıya çekebilme ihtiyacı ve isteği çok etkileyici oldu. Dediğim gibi o geçişler sert olabiliyor en azından dışarda ve algı olarak sert olabiliyor ama bir tarafından da kendimi tanıdığımdan dolayı, bildiğimden dolayı, karakter olarak belkide bu ezeli rekabet içerisinde biraz daha olayı spora indirgeyecek biraz daha şiddetten uzak bir ortam yaratabilecek bir şey olacağına inanmak istiyorum.  Onun dışında da hedeflerim doğrultusunda Euroleague şampiyonluğu hedefleyen ve her zaman için daha yukarıya çıkıma hedefi olan bir takımda olmak heyecan verici.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler