"Sinirime hakim olmayı başaramadım ama..."

23.07.2020 - 09:19 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 09:33

Fenerbahçe forması giyen Emre Belözoğlu, sportif direktörlük görevi ve Medipol Başakşehir'e şampiyonluk yaşatan Okan Buruk hakkında konuştu. Peki Emre Belözoğlu neler dedi? İşte detaylar..

"Sinirime hakim olmayı başaramadım ama..."

Çaykur Rizespor maçıyla futbolculuk kariyerini noktalayacak olan Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu açıklamalar yaptı.

1996’da Zeytinburnu’nun altyapısından Galatasaray’a gelip Inter, Newcastle United, Atletico Madrid, Başakşehir ve Fenerbahçe formalarıyla sadece Türkiye’nin değil dünya futbolunun en önemli figürlerinden biri haline gelen Emre Belözoğlu aktif futbolculuk kariyerine 3 gün sonra noktayı koyuyor.

Tecrübeli orta saha, "Emre Belözoğlu sarı lacivertlilerde nasıl bir sportif direktör olacak? Kazandığı kupalarla, hem görev yaptığı takımlarla hem de bireysel olarak birçok başarıya imza attığı 23 yıllık kariyerinde sahadaki hırsı ve agresifliği ile de tanınan Emre, yeni görevinde nasıl bir profil çizecek?" sorularına yanıt verdi.

Hürriyet'in haberine göre; sadece Fenerbahçeliler’in değil, tüm futbol camiasının merak ettiği bu sorunun yanıtını 40 yaşındaki futbolcu bizzat kendisi verdi: "Sinirime hakim olmayı başaramadım ama futbol sonrası inşallah başaracağım"

Emre kendisiyle ilgili bu değerlendirmeyi yaparken uzun yıllar birlikte futbol oynadığı, Başakşehir’in şampiyon teknik direktörü Okan Buruk da eski takım arkadaşının yeni görevinde de çok büyük başarılara imza atacağına inanıyor.

Buruk, “Hem oyuncu olarak hem yaşadıklarıyla çok tecrübeli. Avrupa’da çok büyük takımlarda oynadı. Türkiye’de de 40 yaşına kadar oynadı şu anda bile yarı antrenör diyebiliriz ona. Yapacağı işte başarılı olacağına ben inanıyorum. O önemli bilgi birikimini doğru kullanacaktır” sözleriyle Emre’ye olan güvenini ifade etmişti.

Okan Buruk, “Emre mi sen mi? Hanginiz daha büyük futbolcusunuz?” sorusuna  farklı oyun yapıları olduğunu ama ayağı kırılmasa kendi futbol kariyerinin çok farklı noktalara doğru gidebileceğini belirterek “İkimiz de iyi futbolcuyduk diyelim” yanıtını vermişti.

Emre’nin aynı soruya cevabı kısa ve net oldu: “Bence Okan Ağabey benden daha iyi futbolcuydu.”

Emre’nin kariyerinde 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 1 La Liga, 1 İtalya Kupası, 1 UEFA ve 2 UEFA Süper Kupası olmak üzere 17 kupası bulunuyor.

Fenerbahçe formasını ise 227. kez terletecek olan Emre Belözoğlu, Kariyeri boyunca 9’u Milli Takım’da olmak üzere toplam 82 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler