Sıra dışı nasıl yazılır? Bitişik mi, ayrı mı yazılmalı? TDK'ya göre sıra dışı yazımı...

23.02.2021 - 00:44 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 00:47

Sıra dışı nasıl yazılır ayrı mı bitişik mi? Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu internet ortamında da hizmet veriyor. Buna göre, vatandaşlar sıra dışı kelimesi yazımına buradan ulaşabiliyor. TDK’da kelime yazımları ve anlamını öğrenebilirsiniz. Peki, sıra dışı kelimesi nasıl yazılır, ayrı mı bitişik mi? Sıra dışı mı yoksa sıradışı mı yazılmalı? TDK'ya göre sıra dışı doğru yazımı araştırılıyor. İşte merak edilenler...

Sıra dışı nasıl yazılır? Bitişik mi, ayrı mı yazılmalı? TDK'ya göre sıra dışı yazımı...

AJANSSPOR-HABER

Türkçe yazım kuralları açısından oldukça fazla kural barındıran bir dildir. Özellikle birleşik kelimelerin yazımında da sık sık hatalar yapılmaktır. O kelimelerden biri de sıra dışı kelimesidir. Türk Dil Kurumu ise bu problemin önüne geçmek için resmi internet sitesinden sunduğu çevrimiçi sözlük ile tüm kelimelerin doğru yazımını sorgulama fırsatı tanıyor. Peki sıra dışı nasıl yazılır? Doğru yazımı haberimizde bulabilirsiniz. 

SIRA DIŞI NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinde yer alan sözlüğe göre bu sözcüğün doğru yazımı 'Sıra dışı' şeklinde yazılıyor.

Örneklerle ‘Sıra dışı’ nasıl yazılır?

"Kendisinin sıradışı bir insan olduğunu iddia ediyor." (Yanlış)

"Çok kötü ve sıra dışı bir gündü." (Doğru)

Sıra dışı ne demek?

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) sitesinde sıra dışı kelimesinin anlamı da açıklanmaktadır. Sıra dışının TDK'ya göre açıklaması ise şu şekilde:

1. sıfat Alışılmışın dışında olan, olağan dışı, gayritabii, ekstrem:
 "Tam üstüne bastın canım, ben sıradan değil sıra dışı biriyim." - Ayşe Kulin

2. sıfat Beklenmedik.

Senin için hazırladığımız haberler