Sırplar’dan Zlatan’a çirkin taciz!

19.02.2021 - 17:12 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 17:18

UEFA Avrupa Ligi’ndeki Kızılyıldız-Milan maçında Zlatan Ibrahimovic’e Boşnak kökeni dolayısıyla küfür edilip, ırkçı sataşmalarda bulunuldu. İşte detaylar…

Sırplar’dan Zlatan’a çirkin taciz!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda dün akşam oynanan Kızılyıldız-Milan maçında tatsız bir olay yaşandı. Sırp taraftarlar, İtalyan ekibinin dünyaca ünlü yıldızı Zlatan Ibrahimovic’e sözlü tacizde bulundu. Hafta sonu oynanacak Inter derbisi düşünülerek riske edilmeyen İsveçli futbolcu bu karşılaşmada tribüne çıktı.

Boşnakları aşağılayıcı kelimeyi kullandılar

Ancak Belgrad'daki Rajko Mitic Stadyumu'na gelen bir grup taraftar, Ibrahimovic'e Borna Hersekli Müslüman babası ile ilgili ırkçı ve aşağılayıcı sözler söyledi. Golcü oyuncuya küfürlerin dışında Sırbistan'da Borna Herseklilere hakaret olarak kullanılan 'balija' denildiği de duyuldu.

Babası Müslüman annesi Katolik

Bu sesleri duyan Zlatan Ibrahimovic ise agresif yapısıyla tanınmasına karşılık herhangi bir tepki vermedi. Ünlü yıldızın Müslüman olan babası Sefik Ibrahimovic, Bosna Hersek'ten İsveç'e göç etmiş ve burada Katolik Hırvat bir kadınla evlenerek Zlatan'ı dünyaya getirmişti. 

Hakan Çalhanoğlu 8 dakika oynadı

Öte yandan Ibrahimovic’in forma giymediği Kızılyıldız-Milan UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk karşılaşması 2-2 berabere sonuçlandı. Hakan Çalhanoğlu’nun 82. dakikada oyuna girdiği mücadelenin rövanşı 25 Şubat Perşembe günü İtalya’da oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler