ZTK | Sivasspor 1-0 Fatih Karagümrük | Maç Sonucu - Özet

02.03.2022 - 18:44 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 20:20

Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Sivasspor ile Fatih Karagümrük karşılaştı. Maçı ev sahibi ekip, 1-0 kazandı. Maç sonucu ve özeti, tüm detaylar ile haberimizde...

ZTK | Sivasspor 1-0 Fatih Karagümrük | Maç Sonucu - Özet

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Demir Grup Sivasspor ile VavaCars Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadelede kazanan taraf, ev sahibi ekip oldu. Rakibini tek gol ile geçen Sivasspor, adını yarı finale yazdırdı.

Formda Yatabare durdurulamıyor

Tek maç üzerinden yapılan çeyrek final mücadelesinde takımlar maça temkinli başladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi Sivas, tehlikeli ataklarına başladı. Genel anlamda dengeli geçen maçın 69. dakikasında sahneye çıkan Yatabare, Kerem Kesgin'in sol taraftan yaptığı ortayı tamamladı. Geçtiğimiz günlerde Süper Lig'de Beşiktaş'ı da boş geçmeyen golcü oyuncu, Karagümrük karşısında maçın tek golünü kaydetti.

Sivasspor rakibini bekliyor

Kupada ilk kez Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelen Sivasspor, rakibini çeyrek finalde eleyerek, adını yarı finale yazdırdı. Yiğidolar, Alanyaspor ile Gaziantep FK arasında oynanacak diğer maçın sonucunu beklemeye başladı. Bu mücadelede kazanan, Kırmızı-Beyazlılar'ın rakibi olacak. O maç ise 3 Mart Perşembe günü saat 20.30'da başlayacak.

Borini hastaneye kaldırıldı, doktorlar görüntüleri istedi

Sivasspor ile Fatih Karagümrük ile oynanan maçın 43. dakikasında Fatih Karagümrüklü Fabio Borini, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonucu acı içinde yerde kaldı. Ayağa kalkamayan 30 yaşındaki İtalyan, statta bulunan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kendisine müdahale eden doktorlar, maçın yayıncı kuruluşu olan A Spor'dan pozisyon anının görüntülerini istedi.

Borini'nin sağlık durumu belli oldu

Ambulans ile hastaneye kaldırılan Fabio Borini'nin sağlık durumu belli oldu. Doktorlar tarafından müdahale edilen oyuncunun, bel spazmı geçirdiği açıklandı. Tecrübeli kanat oyuncusunun ciddi bir probleminin olmadığı kaydedildi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

23. dakikada ceza sahası içerisinde Gredal topu arkadaşı Kayode’ye göndendi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Kayode'nin şutu farklı şekilde dışarı gitti.
24. dakikada Yatabare'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gradel'in şutu kaleyi bulmadı.
28. dakikada Caner’in ceza sahasına ortasında Burak'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

55. dakikada ceza sahası içinde Musa’nın sert şutunda Felix'e de çarpan topu kaleci Ali Şaşal kontrol etmeyi başardı.
62. dakikada Gradel’in arka direğe ortasında Appindangoye’nin kafa vuruşunu savunma uzaklaştırdı.
69. dakikada Kerem’in penaltı noktasına pasında Yatabare topukla vurarak, topu ağlara gönderdi. 1-0
84. dakikada ceza yayının gerisinde topla buluşan Durmaz’ın uzun şutunda top kaleci Ali Şaşal’da kaldı.
86. dakikada Kerem’in ceza sahasına ortasında Yatabare'nin şutunda kaleci Viviano gole izin vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler