Türk Telekom, Gran Canaria Karşısında Şampiyonluğu Kaybetti!

04.05.2023 - 00:17 | Son Güncellenme: 04.05.2023 - 00:23

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup Finali'nde İspanyol Gran Canaria’ya 71-67 mağlup oldu. Böylelikle ilk kez finale çıkan temsilcimiz sezonu ikinci bitirdi. Detaylar...

Türk Telekom, Gran Canaria Karşısında Şampiyonluğu Kaybetti!

Atilla TÜRKER -Kanarya Adaları

Türk Telekom, 7DAYS EuroCup Finali'nde İspanyol Gran Canaria’ya 71-67 mağlup oldu.

Gran Canaria ilk periyodu 29-23, ikinci periyodu 50-33, üçüncü periyodu da 61-55 önde kapadı.

Koç Erdem Can ve oyuncuları final maçını kaybederek Türkiye'ye bu kupayı 3. kez getirme fırsatını değerlendiremedi.

Erdem Can, kupa sevincini yaşatamadı

Avrupa'nın kulüpler bazındaki ikinci en büyük kupası 7DAYS EuroCup'ta geçen yıl olduğu gibi Türkiye yine bir takımıyla finalde yer almayı başardı. Kariyerinde başantrenörlük seviyesinde ikinci kez takım çalıştıran Erdem Can, Türk Telekom'a finalde bu sevinci yaşatamadı. 

Türk Telekom finale nasıl geldi?

Türkiye Ligi'nde lider durumda bulunan Türk Telekom sırasıyla Germani Brescia (77-69), çeyrek finalde, grup 3.'sü Ulm’yi (86-76) ve yarı finalde de A Grubu lideri Poremety'i deplasmanda (76-74) yenerek final biletini aldı. 

İlgini Çekebilir
Türk Telekom, tarihi dönüş yaptı ama bitiremedi!
Habere Git

Kanarya Adaları’nda oynandı

Kanarya Adaları'nın Las Palmas kentindeki Gran Canaria-Türk Telekom finaline 11 bin 500 seyirci kapasiteli Gran Canaria Arena ev sahipliği yaptı.

Gran Canaria, EuroCup yarı finalinde bir başka İspanyol temsilcisi Joventut Badalona'yı yenerek finale çıktı. Dev karşılaşma, Kanarya Adaları’nda Gran Canaria’nın ev sahipliğinde oynandı. 

İki maçı da Gran Canaria kazanmıştı

Temsilcimiz Türk Telekom, normal sezonu B grubunda ikincilikle tamamlarken aynı grupta yer aldığımız Gran Canaria ise Türk Telekom’un önünde lider tamamlamıştı. Bu nedenle, statü gereği, saha avantajı Gran Canaria da olduğu için kupa mücadelesi Kanarya Adaları'nda oynandı. İki takım arasında normal sezonda oynanan iki maçı da Gran Canaria kazanmıştı. Gran Canaria Ankara ’da oynanan maçı 81-88, evindeki maçı da 89-79 kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler