Skandal Son Anda Önlendi! Teknoloji Değil Hakem Haklı Çıktı

20.03.2022 - 12:21 | Son Güncellenme: 20.03.2022 - 12:35

Bundesliga'da Mainz-Bielefeld maçında çizgiyi geçmeyen top için gol çizgisi teknolojisi hakem Felix Zwayer'e sinyal gönderdi. Pozisyonu VAR'ın incelemesini isteyen hakem skandalı önledi.

Skandal Son Anda Önlendi! Teknoloji Değil Hakem Haklı Çıktı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Gol çizgisi teknolojisi, Türkiye'de hayata geçirilmeyen ancak başta FIFA ve UEFA, bütün büyük liglerde uygulanan bir sistem. Uzun yıllardır sorunsuz çalışan sistem ilk büyük hatasını 100 günlük pandemi arası sonrası Premier Lig'de oynanan Aston Villa-Sheffield United maçında yapmıştı.

Sheffield'in golü güme gitti

Sheffield'in gol çizgisini geçen bir topunu sistem tespit edememişti. Duruma VAR da el koymayınca Sheffield'in golü güme gitmişti. Hawk-Eye bunun 9000 maç sonrasında ilk kez olduğunu duyurdu ve özür mesajı yayınladı. 7 kamera kalabalıkta topu tespit edememiş hakem Michael Oliver de golü verememişti.

Mainz -Bielefeld maçında teknoloji kazası

Bundesliga'da dün Mainz-Bielefeld maçında yine bir gol çizgisi teknolojisi kazası yaşandı ama bu defa hakemin ustalığı sayesinde skandal bir hataya dönüşmedi. Bir pozisyonda kaleci son anda topu tam çizgi üzerinde tutmayı başarmasına karşın hakem golü vererek santrayı gösterdi.

İlgini Çekebilir
İnanılmaz pozisyona Acun Ilıcalı yorumu: 'Topun bir hayali vardı'
Habere Git

Hakem Felix Zwayer VAR'a başvurdu: Pozisyonu incele

Ancak şiddetli itirazlar ve tribünlerden de tepkiler gelince bir süre önce hakemliğe ara verip tekrar sahalara dönen Felix Zwayer, VAR'dan pozisyonu incelemesini ve kendisine durumu bildirmesini istedi. Nitekim pozisyonun gol olmadığı anlaşıldı ve verilen gol iptal edildi.

Sahte sinyal

Çünkü sistem hakemin kolundaki saate hata yapıp gol işareti yollamış hakem de sistemin doğası gereği golü vermişti. Burada hakemin tecrübesi skandal hatayı önledi. Zaten VAR da buna santra yapılmadan muhtemelen müdahil olur hakemi uyarırdı.

Senin için hazırladığımız haberler