Sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

11.05.2020 - 01:05 | Son Güncellenme: 11.05.2020 - 01:11

Koronavirüs önlemleriyle birlikte başlayan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması bazı şehirlerde azalmaya başladı. Hatay, Antalya, Muğla, Mersin, Erzurum gibi şehirlerde sokağa çıkma yasağı kalkmasıyla birlikte yavaş yavaş bazı şehirlerde de kısıtlama kalkacağı konuşulmaya başlandı. Peki hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı devam edecek, hangi şehirlerde devam etmeyecek? İşte sokağa çıkma yasağı olan şehirlerin listesi... Detaylar haberimizde..

Sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan kararname ile önce 30 Büyükşehir + Zonguldak'ta başlayan Koronavirüs önlemleri sokağa çıkma yasağı kısıtlaması bazı şehirlerde azalmaya başladı. Hatay, Antalya, Muğla, Mersin, Erzurum gibi şehirlerde sokağa çıkma yasağı kalkmasıyla birlikte yavaş yavaş bazı şehirlerde de kısıtlama kalkacağı konuşulmaya başlandı. Peki hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı devam edecek, hangi şehirlerde devam etmeyecek? İşte sokağa çıkma yasağı olan şehirlerin listesi... Detaylar haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , normalleşme planının ilk etabını açıklarken şehirler arası seyahat yasağının da belirli illerde kaldırıldığını duyurdu. Erdoğan, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da seyahat kısıtlaması uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

Seyahat yasağı kaldırılan 9 yeni il açıklandı!

Peki diğer şehirlerde sokağa çıkma yasağı ve seyehat kısıtlması kalkacak mı?

Recep Tayyip Erdoğan; "Halen 31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.''

Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illeri ile Zonguldak olmak üzere toplam 24 il sınırında kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak tüm giriş ve çıkışlar 15 günlük süreyle 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00'dan 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'a kadar geçici olarak durduruldu.

 

Ayrıca,  Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'ya hava, kara ve deniz yoluyla yapılacak giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler