Sol kanatta büyük kapışma

04.11.2020 - 16:07 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 16:18

Süper Lig'de 38 hafta sonra lider olan Fenerbahçe'de yeni bir kadroyla sezona giriş yapmıştı. Sarı lacivertli takımın sol kanadında ise büyük bir rekabet bulunuyor. Sezona iyi başlayan Mame Thiam ve Ferdi Kadıoğlu kısa sürede gözden düştü. Pelkas ve Novak ise henüz yerini sağlamlaştırmış değil. Son olarak Antalyaspor maçında ilk kez oynayan Diego Perotti, kısa sürede teknik direktör Erol Bulut'un gözüne girdi. Peki Fenerbahçe'nin sol kanadında kim oynar? İşte detaylar...

Sol kanatta büyük kapışma

Ahmet UYKAN AJANSSPOR

Fenerbahçe, her geçen hafta ideal 11'ine yaklaşırken sarı lacivertlilerin sol tarafında büyük bir rekabet yaşanıyor.

Savunmanın solunda görev yapan Caner Erkin, ilk 11'in bankosu olurken tecrübeli oyuncunun önünde oynayan isim ise henüz yerini sağlamlaştırmış değil. Mame Thiam, Ferdi Kadıoğlu, Filip Novak, Dimitrios Pelkas ve Diego Perotti sol açıkta kendine yer bulmak için Erol Bulut'un gözüne girmeye çabalıyor. 

Thiam ve Ferdi çabuk gözden düştü

Kasımpaşa'dan alınan Thiam, hazırlık maçlarında sol açıkta görev yapmış ve attığı gollerle göz doldurmuştu. 

Ancak Senegalli yıldız, ligin ilk haftalarında bekleneni veremeyince yerini kaybetti. Thiam gibi Ferdi Kadıoğlu da sezona iyi bir giriş yapmasına rağmen yeni transferlerle rekabet edemedi. Her iki oyuncu, Antalya'da maç kadrosuna giremedi.

Novak beklemede, Pelkas'ın gözü 10'da

Geçen sezon Trabzonspor'daki golleri ve asistleriyle yıldızlaşan Novak, yeni takımı Fenerbahçe'de ikinci plana düştü. Asıl mevkisini Caner'e kaptıran Çek oyuncu, sol açıkta da şans bulmakta zorlanıyor.

Bir başka transfer Pelkas da bu bölgenin adaylarından. Erol Bulut'un forvet arkası yerine sol kanatta görev verdiği Yunanlı futbolcu, elinden geleni yapsa da yerini yadırgamış göründü.

Perotti, sol şeridi kapatacak

Fenerbahçe'nin transferin son gününde Roma'dan renklerine bağladığı Perotti, ilk maçında klasını konuşturdu. Sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Arjantinli yıldız, Antalya deplasmanında kadroya girdi.

Karşılaşmanın 62.dakikasında oyuna dahil olan Perotti, kendisinin kazandırdığı penaltı atışını gole çevirerek Kanarya'yı galibiyete taşıdı. Adeta 'sol şeridi  bana bırakın' dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler