Soldado ve Negredo, dünya devinin masasındaydı!

15.01.2019 - 17:01 | Son Güncellenme: 15.01.2019 - 20:01

Soldado ve Negredo, dünya devinin masasındaydı!

Katalan ekibi Barcelona’nın yedek beklediğinde sorun çıkartmayacak, tecrübeli bir forvet arayışı içerisinde olduğu, eski Beşiktaşlı Alvaro Negredo ve Fenerbahçe'de oynayan Roberto Soldado'yu düşündüğü ortaya çıktı.

Sans, Radyospor'a konuştu

Konuyla ilgili El Mundo Deportivo Gazetesi yazarı Gabriel Sans önemli açıklamalar yaptı.

"Soldado ve Negredo'nun isimleri masadaydı"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Sans’ın açıklamaları şu şekilde;

Barcelona içindeki bir kaynağımız her iki ismin de transferini düşündüğünü söyledi. Kulüp tecrübeli bir İspanyol forvet arıyor. Yurtdışında, örneğin İngiltere'de oynamış olması ve yedek kaldığında sorun yaratmayacak bir forvet profilini temel kriteri. Bu profile Soldado ve Negredo uyuyor.

"İkisi de gündemden düştü"

Ama Soldado'nun daha önce Katolonya bağımsızlığı hakkında yaptığı olumsuz sosyal medya paylaşımları var. Bu nedenle onu taraftara kabul ettirebilmek zor. Fakat Barcelona bu nedenle onun transferini veto etmedi. Hem Soldado hem de Negredo'nun transferleri oyuncuların transfer koşulları yerinde bulunmadığı için kabul edilmedi. İkisi de gündemden düştü.

"Barcelona o ayrılığı beklemiyordu"

Barcelona Münir'in ayrılığını beklemiyordu. Sevilla'ya gidince beklemedik bir şekilde La Liga'ya adaptasyon sorunu yaşamayacak bir forvet almaya karar verdi. Normalde gelecek yaz dönemi için forvet transferi yapılacaktı; ama Münir'in ayrılışından sonra kiralık olarak, 6 aylığına tecrübeli ve alternatif bir forvet almaya karar verdi.

"Valverde Negredo ve Soldado'yu düşünebileceğini söyledi"

Teknik direktör Ernesto Valverde bu çerçevede Negredo ve Soldado'nun düşünülebileceğini söyledi. İkisini de iyi tanıyor. Soldado'yla 2013'te Valencia'da çalışmıştı. Fakat ikisi de bahsettiğim nedenlerle artık Barcelona'nın düşünmediği oyuncular'' dedi.

Gerçek hedef Llorente

Barcelona'nın tecrübeli forvet konusunda gerçek hedefinin Fernando Llorente olduğunu söyleyen Sans, ''Gerçek hedef Llorente. İspanyol futbolu ve Barcelona'ya adaptasyon sorunu yaşamaz. Kısa sürede alışır. 6 aylık kiralık gelebilir. Totthenam'da düşünülmüyor. Daha da önemlisi Messi, Busquest ve Jordi Alba onu seviyor ve transferini istiyorlar. Llorente'nin onlarla çok iyi ilişkisi var'' şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler