Formula 1, Rusya Grand Prix'sini İptal Etti

25.02.2022 - 15:17 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 15:33

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan dolayı Formula 1 Rusya Grand Prix'si iptal edildi. Takvimden çıkarılan Rusya GP yerine Türkiye eklenecek mi?

Formula 1, Rusya Grand Prix'sini İptal Etti

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş, tüm dünya gibi sporu da etkiledi. Formula 1 yönetimi, savaş ortamından dolayı Rusya Grand Prix'si hakkında yapılan toplantıda çıkan kararı açıkladı.

Rusya GP iptal edildi

Toplantıda verilen kararı duyuran Formula 1, Rusya Grand Prix'sinin yapılmasının imkansız olduğu konusunda fikir birliğine varıldığını açıkladı.

"Ukrayna'daki gelişmeleri şokla izliyoruz"

Formula 1'den yapılan duyuruda, "FIA, insanları birleştirmek ve ulusları bir araya getirmek için olumlu bir vizyonla dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri ziyaret ediyor. Ukrayna’daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor, mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunması umudunu taşıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Duyurunun devamında ise, "Perşembe akşamı (Dün) F1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşlar mevcut koşullarda Rusya Grand Prix’sini düzenlemenin imkansız olduğu görüşünde birleşti." denildi.

Verstappen ve Vettel Rusya'da yarışmak istemedi

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişiminin ardından pilotlarda ilk açıklamaları 4 kez dünya şampiyonu pilot Sebastian Vettel ve son dünya şampiyonu Max Verstappen yaptı. Vettel, "İnsanlar, aptalca sebeplerden dolayı öldürülüyor. Ben kararımı çoktan verdim. Rusya GP'de yarışmak istemiyorum." derken Max Verstappen ise, "Bir ülke savaştaysa orada yarışmak doğru değil." ifadesini kullandı.

Rusya yerine Türkiye eklenecek mi?

Formula 1'in Rusya Grand Prix'sinin iptal edildiğini açıklamasının üzerine akıllara Türkiye İstanbul Grand Prix'sinin takvime eklenebileceği geldi. Bu konuda henüz bir açıklama yapılmazken, İstanbul'un F1 takvimine eklenme ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler