SON DAKİKA! Galatasaray'da Burak Elmas ibra edilmedi! Seçim ne zaman olacak?

26.03.2022 - 23:38 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 08:51

Galatasaray'da Olağan Genel Kurul toplantısında Mustafa Cengiz ile Burak Elmas yönetimi ibra oylamasına sunuldu. Elmas dönemi ibra edilmedi. Başkanlık düştü mü ve seçim olacak mı?

SON DAKİKA! Galatasaray'da Burak Elmas ibra edilmedi! Seçim ne zaman olacak?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da 12.5 saat süren Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında 55 konuşmacı kürsüye çıktı. Sabah 10.00'da başlayan konuşmalar 23.30'da sona erdi. Hayri Kozak'ın oylamayı başka tarihe erteleme talebi ise kabul edilmedi. Oylamaya geçen Sarı-Kırmızılı üyeler Mustafa Cengiz dönemi ile Burak Elmas dönemini oylamaya sundu.

 

Merhum Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun 1 Ocak 2021 - 21 Haziran 2021 dönemi faaliyetleri mali ve idari yönden ibra edildi. Burak Elmas dönemi ise mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Mustafa Cengiz ibra edildi

Galatasaray'ın vefat eden eski başkanı merhum Mustafa Cengiz dönemi mali ve idari yönden sunulan oylama sonucunda ibra edildi.  Mali ibrada 1372 oy kullanıldı. İbra edilsin diyen 958 oy çıkarken, ibra edilmesin için ise 377 oy çıktı. Ayrıca 36 çekimser, 4 de geçersiz oy kullanıldı. 1372 oy kullanılan idari yönden ise ibra konusunda ise olarak ise 918 ibra edilsin, 421 ibrasızlık, 32 çekimser ve 1 geçersiz çekimser oy çıktı.

Mevcut yönetim ibra edilmedi

Gece yarısına kalan oylama sonucunda Galatasaray'da mevcut yönetim ibra edilmedi. Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali olarak ibra edildi. İdari faaliyetler için 1383 oy kullanıldı. Oyların dağılımı 566 ibra, 801 ibrasızlık ve 16 çekimser şekilde oldu. Mali faaliyetler için ise 1385 oy kullanıldı ve 718 ibra, 638 ibrasızlık ve 29 da çekimser oy çıktı.

Ibra etmek ne anlama gelir?

 
Sözlük anlamı aklama, temize çıkarmadır. İbra Arapça kökenli bir sözcüktür. Bir kimseyi belli bir borcu ödemekten veya bir edimi, yükümlülüğü yerine getirmekten kurtarmak anlamında kullanılmaktadır. Alacaklının alacağının bir kısmından veya tamamından vazgeçmesi de ibradır.

İbra edilmeyen yönetime ne olacak?

İbra edilmeyenler aleyhine şirket tarafından dava açılma olanağı doğar. Genel kurul, ibra etmemekle birlikte dava açılmasına gerek görmeyebilir. Genel kurul dava açma kararı verirse bir ay içinde dava açmaya zorunludur. İbra edilmeme halinde yönetim kurulu üyeleri kararın iptali için dava açabilir. 30 gün içerisinde yönetimi olağanüstü toplayarak bir seçim kararı alması gerekecek. Alınan kararın ardından yapılacak seçimde, Galatasaray tüzüğünün 59. maddesi ibra edilmeyen başkan ve yöneticilerin seçime girmesini engelliyor. Maddeye göre aklanmayan kulüp başkanı, yönetim ile denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamıyor ve seçilemiyor. Geçmiş dönemlerde Adnan Polat ile Mustafa Cengiz gibi Burak Elmas da kararı mahkemeye taşıyabilir.

Burak Elmas'tan açıklama

İbra edilmemesinin ardından açıklama yapan Burak Elmas, "Bizler bugüne kadar elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Hemen acilen önümüzdeki hafta tüzüğümün gereği vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler