Son gelişmeler! Diego Costa haftası!

09.07.2017 - 08:13 | Son Güncellenme: 09.07.2017 - 08:13

Son gelişmeler! Diego Costa haftası!
Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için düğmeye basan ve ilk olarak Real Madrid’teki 10 yıllık kariyerine nokta koyan dünyaca ünlü stoper Pepe’yle anlaşan Siyah-Beyazlılar, forvet hattı için de çıtayı en tepeye koydu.
Portekizli savunmacının menaceri Jorge Mendes’in temsilciliğini yaptığı bir diğer yıldız Diego Costa için de nabız yoklamaya başlayan Kara Kartal’a, bu konuda taraftarından tam destek geldi.
Brezilya asıllı İspanyol golcünün kulüp gündeminde olduğunun ortaya çıkmasının ardından yıldız ismin Instagram hesabındaki son paylaşımına yorum yağdıran Beşiktaşlı taraftarlar, ortalama 2 bin yorum alan tecrübeli futbolcuya 2 milyona yakın mesaj gönderdi.
28 yaşındaki golcünün son fotoğrafının altına rekor yorum gelmesi, İngiliz basınının da dikkatini çekti. Yüzbinlerce, ‘Come to Beşiktaş’ (Beşiktaş’a gel) mesajı alan tecrübeli isim için Daily Mirror gazetesi, “Türkler’den Costa’ya mesaj bombardımanı” başlığıyla olayı okuyucularına duyurdu.
Beşiktaşlı taraftarlardan gelen yoğun ilginin ardından Siyah-Beyazlılar’ın resmi Instagram hesabına girip 99’uncu sırada bulunan İstanbul Boğazı’ndaki şampiyonluk turunu beğenmesi, Beşiktaş taraftarlarını daha da iştahlandırdı.
Ek olarak Instagram’daki Chelsea formalı fotoğrafını değiştirip yerine siyah beyaz renkli futbol topuyla değiştiren yıldız isme, bu 2 hareketinin ardından ilgi daha da arttı.
Diego Costa’ya ek olarak başarılı futbolcunun yakınları da Beşiktaşlı taraftarların hedefleri arasına girdi. Yıldız ismin birçok akrabasının Instagram hesabına da, “Come to Beşiktaş” mesajları yağmaya başladı.
Chelsea’nin İtalyan menaceri Antonio Conte, Diego Costa’yla yaşadıkları sorun sebebiyle yıldız ismi takımında görmek istemiyor.
Maviler de yıllık 9 milyon Pound’luk (42 milyon TL) kazancı bulunan tecrübeli futbolcuyu bir an önce elinden çıkarıp oluşacak maaş bütçesini yeni forvete ayırmak istiyor.
Bu doğrultuda İngiliz ekibinin ilk hedefinin, İspanya La Liga ekibi Real Madrid’in yetenekli golcüsü Alvaro Morata olduğu bildirildi.
Diego Costa, eski takımı Atletico Madrid’e geri dönmeyi planlıyor.
İspanyollar da Costa’nın geri dönüşüne yeşil ışık yaktı. Oyuncunun menaceri Jorge Mendes üzerinden devam eden pazarlıkların, gelecek hafta resmiyet kazanacağı öğrenildi.
Siyah-Beyazlılar da iki kulüp arasından çıkacak olası anlaşmaya kilitlendi. Eğer taraflar el sıkışırsa Atletico’nun 6 aylık transfer cezası sebebiyle Diego Costa’yı bu sürede Beşiktaş’a kiralaması bekleniyor.

Beşiktaş, bu süreyi 1 sezona çekmeyi istiyor.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler