Fenerbahçe, Ludogorets'e kaybetti! İşte İsmail Kartal'dan maç yorumu

10.11.2023 - 01:36 | Son Güncellenme: 10.11.2023 - 01:43

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Ludogorets'e 2-0 yenildi. Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından açıklama yaptı. Detaylar.

Fenerbahçe, Ludogorets'e kaybetti! İşte İsmail Kartal'dan maç yorumu

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, Ludogorets ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, deplasmanda Bulgaristan temsilcisine 2-0 kaybederek Avrupa'daki serisini devam ettiremedi. Gruptan çıkma umudunu sonraki maça bırakan Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"Sonuçta bu grubun lideriyiz"

"10 Kasım'a girdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü saygıyla anıyorum" diyerek konuşmasına başlayan İsmail Kartal, "Oyuna iyi başlayan bizdik. Top her ne kadar bizde olsa da çok fazla gol pozisyonu üretemedik. Rakip iyi savunma yaptı. Oyunun son bölümünde de attıkları kontra golle maçı da kaybettik. Sonuçtan dolayı üzgünüz. Taraftarlarımızı üzdük. Ama sonuçta bu grubun lideriyiz" dedi.

"Yusuf Akçiçek'e ne kadar güvendiğimizi gösterdi"

Defans hattındaki eksikler nedeniyle Ludogorets karşısında stoperde 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek'i görevlendiren Kartal, "Yusuf Akçiçek sezon başından bu yana ara ara antrenmanlara geliyor. Bazı oyuncuları altyapıdan istiyorum. Hem altyadıdaki oyuncuları taramak hem de oraya oyuncu monte edebilir miyiz diye bakıyoruz. Yusuf'a zorlu maçta şans verdik. Ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. O da güzel bir performans gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fener'in Avrupa serisi de bitti
Habere Git

"Tüm hamleleri yaptık ama pozisyon üretemedik"

Maç değerlendirmesine devam eden deneyimli teknik adam, "Top bizde fazla kalmasına rağmen üretken olamadık. Olamadığımız için pozisyonlara giremedik ve gol bulamadık. Crespo'nun sarı kartı vardı. Onu riske etmemek için aldık. İsmail zaten cezalı. Çift santrfora döndük, bütün hamleleri yaptık. Ama net pozisyonlar üretemedik ve kaybettik" şeklinde konuştu.

İsmail Kartal, "Saha içindeki oyuncular biraz daha oyuna ısındıkları için devam etmelerini bekledim. İkinci yarıda bazı oyuncuların yerlerini de değiştirdim. Bekledik, sonuçta beklenen olmadı ve 60 ve 75'te dört çok önemli oyuncuyu oyuna aldık. Kendimize göre doğru hamleler yaptık. Yeterli net pozisyonlar üretemedik. Her ne kadar top bizde olsa bile sonuçta kaybettik" dedi.

"Dört puan aldığımızda gruptan çıkmayı garantiliyoruz"

İsmail Kartal, "Bu maçtan sonra Ludogorets de matematiksel olarak kendisini potaya soktu. Biz kaybettik. Önümüzde iki maç var. Bu iki maçtan dört puan aldığımızda gruptan çıkmayı garantiliyoruz. Futbolda oynanmadan hiçbir zaman maç aldık diyemeyiz" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler