Sörloth’un babasından transfer açıklaması! “Türkiye’ye dönerse…”

11.08.2021 - 16:20 | Son Güncellenme: 11.08.2021 - 18:19

Transferde adı Fenerbahçe ile geçen Trabzonspor’un eski golcüsü Alexander Sörloth’un babası oğlunun geleceği ile ilgili açıklamada bulundu.

Sörloth’un babasından transfer açıklaması! “Türkiye’ye dönerse…”

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in eski gol kralı Alexander Sörloth’un ismi transfer gündeminden düşmüyor. Fenerbahçe’nin Norveçli futbolcuyla anlaştığı ve Leipzig’den kiralayacağı yönündeki haberler manşetleri süslemeye devam ediyor. Golcü futbolcunun babası Goran Sörloth, oğlunun geleceğiyle ilgili ülkesinde Tv2'ye açıklamalarda bulundu.

'Sörloth Türkiye'ye dönmeyecek' mesajı

Goran Sörloth, yıldız futbolcunun Türkiye'ye dönmesinin zor olduğunun altını çizerek, "Sörloth'un Türkiye'ye dönmesi kariyeri açısından kötü olur. Avrupa'nın büyük liglerinde birinde oynaması gerekiyor. Türkiye'ye dönerse yeterince iyi olmadığını kabul etmiş oluruz” dedi.

'Leipzig'de sürekli oynasa 10-12 gol atardı'

Oğlunun Leipzig’deki durumunu değerlendiren Goran Sörloth şöyle konuştu: “Bundesliga'da arka arkaya 20 maç oynamış olsaydı, 10-12 gol atabilirdi. Ancak ona yeterince şans verecek bir teknik direktör Leipzig'de yok. Sörloth, Leipzig'den ayrılır mı bilemiyorum ama burada oynamasının zor olduğunu görüyoruz. Antrenmanlarda oldukça iyi ama kupa maçı kadrosuna alınmadı.” 

Sörloth'un babasından Nagelsmann'a eleştiri

Leipzig’den Bayern Münih’in başına geçen Nagelsmann’ı da eleştiren Baba Sörloth, “Geçen sezon Werder Bremen deplasmanında iki gol attı ancak bir sonraki hafta yedek kulübesindeydi. Bu inanılmaz bir şey. Nagelsmann ona yeterince şans vermedi. Bu da oyuncunun özgüveni açısından çok zor bir durum.Taraftarlar da onun RB Leipzig için yeterince iyi olmadığını düşünüyor. Ama o elinden gelen her şeyi sahada veriyor. Stuttgart'a ve Werder Bremen'e karşı sahanın en iyi oyuncusuydu" ifadelerini kullandı.

Süper Lig’de Trabzonspor forması giydiği 2019-20 sezonunda 24 golle krallığı elde eden Alexander Sörloth, Bundesliga’da çıktığı 29 maçta 5 kez fileleri havalandırabildi.

Sörloth için Marsilya iddiası

Öte yandan Foot Mercato'nun haberine göre Olympique Marsilya, Sörloth'u satın alma opsiyonlu kiralamak için girişimlere başladı. Fransızların haberinde golcü oyuncuyla ilgilenen kulüpler arasında Southampton, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş da gösterildi. Marsilya milli futbolcumuz Cengiz Ünder'i de Roma'dan kiralık olafrak kadrosuna katmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler