Sörloth'un önceliği Trabzonspor! Dikkat çeken detay...

22.05.2021 - 16:11 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 16:23

RB Leipzig'te forma giyen ve Süper Lig takımlarının transfer listesinde yer alan Alexander Sörloth'un satış sözleşmesinde yer alan bir madde dikkat çekti. Buna göre oyuncu Türkiye'ye transfer olması durumunda önceliği Trabzonspor'a ait. İşte detaylar.

Sörloth'un önceliği Trabzonspor! Dikkat çeken detay...

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Sezon başında RB Leipzig takımına 20 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan, Trabzonspor ve Beşiktaş ile de ismi anılan Alexander Sörloth'un sözleşmesinde yer alan bir madde dikkat çekti.

Dikkat çeken madde

Oyuncunun Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilen sözleşmesinde, "Futbolcunun ileriki dönemlerde Türkiye'ye transferi söz konusu olması durumunda kulübümüz öncelikle alma hakkına sahip olacaktır" maddesi yer alıyor. 

Öncelik Trabzonspor'da ama...

Buna göre, Sörloth'un Türkiye'ye geri dönmesi durumunda ilk tercihinin sözleşmeye göre Trabzonspor olacağı, ancak burada oyuncunun vereceği kararın da büyük rol oynayacağı belirtildi. 

Beşiktaş'tan kiralama teklifi

Bilindiği üzere Beşiktaş'ın, 25 yaşındaki santrfor için kulübü RB Leipzig’e kiralama teklifi sunacağı iddia edilmişti. 

Sörloth'u kim istemez

Trabzonspor takımının teknik direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz günlerde, "Sörloth’u istemez miyim? Devre arasında başkan ile sohbet ederken söylemiştim; ‘Gelsin oynasın, takımına yardımcı olsun’ diye. Buraya büyük katkı sağlamış. Keşke olsa. Herkes tarafından seviliyor. O sürece bakacağız." şeklinde konuşmuştu.

21 milyon Euro

Önceki sezon 34 maçta 24 gol atarak Süper Lig'in gol kralı olan Alexander Sörloth, Leipzig'de çıktığı 36 maçta sadece 6 gol kaydedebildi. Kulübü ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Norveçli yıldızın güncel bonservis bedeli ise 21 milyon Euro. 

Senin için hazırladığımız haberler