"Sorun futbolcular değil, asıl sorun..."

19.04.2020 - 17:33 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 17:36

Koronavirüs salgını sonrasında futbolcuların nasıl adapte olacağı tartışma yaratmıştı. Almanya Ligi ekiplerinden Leipzig'in atletik performans antrenörü, asıl sorunun hava sıcaklığı olduğunu vurguladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada önemli spor organizasyonlarına zorunlu olarak ara verildi. Avrupa'da futbol liglerinin başlaması için çeşitli hazırlıklar yapılıyor. Almanya'da atletik performans antrenörü olarak görev yapan ve eski bir atlet olan Ruwen Faller'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

DIŞ HABER/ AJANSSPOR

Ruwen Faller: "Esas sorun futbolcu adaptasyonu değil, hava sıcaklığı"

Bundesliga'da Leipzig ekibinde görevli olan Ruwen Faller, koronavirüs sebebiyle verilen molanın bitmesinin ardından futbolcuların adaptasyonunu küçük bir sorun olarak görüyor. 39 yaşındaki antrenör Faller, "Asıl sorun olacak şey bence hava durumu. Hava durumu bir faktör olabilir. Çünkü oyuncuların alışkın olduğundan çok daha fazla sıcak olacak" ifadelerini kullandı.

Tatil döneminin kısa sürmesi...

Öte yandan Faller, 2018 yılı Aralık ayından itibaren Leipzig'de görev yapıyor. Faller daha önce EURO 2020'nin mutlaka ertelenmesi gerektiğini savunmuştu. Antrenör Faller, yaz dönemi tatilinin ise 3 hafta sürmesinin bile zor olduğu görüşünde.

Senin için hazırladığımız haberler