Soyunma odasında polis bekleyişi! Suudiler Atatürk'e müdahale edecek

29.12.2023 - 20:45 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 21:08

Suudi Arabistan polislerinin, Atatürk tişörtü ve pankartına izin vermemek ve engel olmak için Al-Awwal Park'ın soyunma odasında bekledikleri iddia edildi.

Soyunma odasında polis bekleyişi! Suudiler Atatürk'e müdahale edecek

Suudi yetkililerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin yer aldığı tişört ve cümlelerinin yer aldığı pankarta izin vermemesinden dolayı Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmak istemedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve iki takım başkanlarının yaptığı toplantıda maçın iptali kararı çıktı.

Soyunma odalarına polisler yerleştirildi

TRT Spor'un haberine göre Al-Awwal Park'ın soyunma odasına Suudi polislerinin yerleştirildi. Suudi polisler, Atatürk tişörtü ve Atatürk pankartı gördüğü takdirde bunlara engel olacak ve takımların bu şekilde yeşil sahaya giriş yapmasını engelleyecek. 

Suudilerden "Atatürk" engeli

Suudi Arabistan yetkilileri, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı tişört ve pankartlarla yer almasını istemedi ve izin vermedi. İlk başta İstiklal Marşı'na da izin vermeyen Suudilerin, kendi marşlarının da okunmasını istediği iddia edildi. 

İlgini Çekebilir
Araplar duyurdu! Süper Kupa maçı iptal edildi
Habere Git

İki takımın tavrı

Gazeteci Onur Tuğrul, sosyal medya hesaplarından yaşanan krizle ilgili şu açıklamaları paylaştı: "Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şu an en büyük sıkıntıları Atatürk’ün sözlerini içeren pankartlara ve Atatürk tişörtlerine izin verilmemesi. TFF tarafı “geç bildirildi, akışta yoktu” diyor. Kulüpler ligde böyle durumlarda sorun yaşamadıklarını hatırlatıyor. Akışın bozulmayacağını söylüyorlar. Ayrıca İstiklal Marşı’nın yanı sıra Arabistan Marşı’nın da okunması da kulüpler tarafında problem olarak görünüyor"

Dursun Özbek'ten "Maça çıkmayız" sözü

TRT Spor'un haberine göre; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Isınmaya Atatürk tişörtüyle çıkmazsak, maça çıkmayacağız" dediği aktarıldı. Galatasaraylı futbolcuların da ısınmaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresinin olduğu tişörtlerle çıkmak istedikleri bildirildi.

Ali Koç'tan açıklama: "Gerekirse çıkışta konuşuruz"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuyla ilgili otele toplantı yapmaya geldi. Koç, açıklama yapıp yapmayacağı ile ilgili gelen soruya "Gerekirse çıkışta konuşuruz" cevabını verdi.

İlgini Çekebilir
Toplantı devam ediyor! Süper Kupa kararı ne olacak?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler