Abdülkadir Ömür'ün sözleşme detayları belli oldu! Satın alma bedeli ve sonraki satıştan pay...

31.01.2024 - 15:59 | Son Güncellenme: 31.01.2024 - 16:12

Anlaşmaya vardığı Hull City için İngiltere’ye giden Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Abdülkadir Ömür’ün sözleşme şartları belli oldu. Detaylar haberimizde...

Abdülkadir Ömür'ün sözleşme detayları belli oldu! Satın alma bedeli ve sonraki satıştan pay...

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılmasının ardından birçok kulüpten transfer teklifi alan Abdülkadir Ömür, anlaşmaya vardığı Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City'e imza atmak için dün İngiltere'ye gitmişti.

Sözleşme detayları belli oldu

Anlaşmaya vardığı Hull City için sağlık kontrolünden geçmek için dün Trabzon'dan ayrılarak İngiltere'ye uçan 24 yaşındaki futbolcunun sözleşme detayları da belli oldu.

Zorunlu satın alma bedeli 2,5 milyon Euro

Hasan Tüncel'in haberine göre; Abdülkadir'in sözleşmesinde zorunlu satın alma maddesi yer alırken, Hull City Abdülkadir Ömür'ün bonservisini almak için 2,5 milyon Euro ödeyecek.

3 milyon Euro bonus

Trabzonspor'un Abdülkadir Ömür'ün zorunlu satın alma maddesi karşılığında alacağı 2,5 milyon Euro, bonuslarla birlikte 5.5 milyon Euro’yu bulacak.

Sonraki satıştan pay yüzde 50, Türkiye için özel madde yok

Öte yandan Abdülkadir Ömür’ün bir sonraki satışından Trabzonspor yüzde 50 pay alacak.  Milli futbolcunun sözleşmesinde Türkiye'ye transferi için bir madde olmadığı öğrenildi.

Güncel piyasa değeri 8 milyon Euro

24 yaşındaki futbolcu, 8 yıldır formasını giydiği Trabzonspor'da 211 resmî maça çıktı. Abdülkadir, bu karşılaşmalarda 25 gol atıp 36 gol kaydetti. Kulübü ile olan sözleşmesi 2027 yılında bitecek olan milli futbolcunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler