Spor psikoloğu Coşkun, Ajansspor'un konuğu olacak!

04.04.2020 - 00:16 | Son Güncellenme: 04.04.2020 - 00:16

Spor psikoloğu Coşkun, Ajansspor'un konuğu olacak!

Spor psikoloğu Arda Coşkun, bugün (4 Nisan Cumartesi) saat 20:00'de Ajansspor Instagram'da Hasan Begdili'nin sorularını yanıtlayacak.

Coşkun, koronavirüs salgınının sporcular üzerinde yaptığı etkiler hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Spor psikoloğu Arda Coşkun kimdir?

1983 yılında İstanbul`da doğan Arda Coşkun 2006 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimini bitirdikten sonra İngiltere Roehampton Üniversitesi’nde spor psikolojisi dalında yüksek lisans yaparak spor psikoloğu ünvanına sahip oldu. Ayrıca ikinci uzmanlığı olan Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu spor yöneticiliği bölümünde yüksek lisans programını 2010 yılında tamamladı.

Arda Coşkun, 2013-2015 sezonları arasında Kasımpaşa Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı’nın bu sezondan itibaren de Futbol Akademisi’nin spor psikogluğunu yapmaktadır. Kendisi halen kulüplere ve her branştan sporculara yönelik psikolojik destek programları yürütmektedir. Turkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde gerçeklesen “Fan Agaınst Violence” Avrupa Birliği Projesi’ne danışmanlık vermektedir. Uygulamalı alanda yaptığı çalışmaların yanı sıra, akademik olarak da Istanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde “Spor Psikolojisi” dersini vermektedir. Arda Coşkun ülkemizde T.P.D. (Türk Psikologlar Derneği), yurtdışında ise AASP (Association for Applied Sport Psychology) ve FEPSAC (European Federation of Sport Psychology) üyesidir.

Senin için hazırladığımız haberler