Ankara 19 Mayıs Stadı İnşaatı Ne Zaman, Kaç Kişilik?

28.06.2022 - 13:54 | Son Güncellenme: 28.06.2022 - 13:58

4 yıldır beklenen 19 Mayıs Stadı'nın inşaatı başlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, stat inşaat alanında yer alan 3 kurumun acilen yerlerini tahliye etmelerini istedi. İşte detaylar.

Ankara 19 Mayıs Stadı İnşaatı Ne Zaman, Kaç Kişilik?

AJANSSPOR-ÖZEL

Türkiye'de son yıllarda çok sayıda stat yapıldı. Gaziantep'ten İzmir'e, Antalya'dan Giresun'a onlarca eski stat yıkıldı ve yerlerine yenisi yapıldı. Yıllardır beklenen en önemli stat ise başkent Ankara'nın. 19 Mayıs Stadı'nın yerine yeni stadın yapılması için artık proje süreci tamamlandı. TOKİ'nin yürüttüğü yeni stat için kazma vurma aşamasına gelindi.

Bakanlık acilen tahliye istedi

Ancak stat inşaatı 19 Mayıs Spor Kompleksi içerisinde bulunan bazı kurumları yersiz yurtsuz bırakacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi. Yazıda, 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin tamamen tahliye edilmesi istendi.

Tenis, eskrim ve gazeteciler

20 Haziran'da gönderilen yazıda, yeni stat alanında kalan tüm tesislerin yıkımlarının gerçekleştirileceği ve nedenle il müdürlüğünün tesisleri ve ticari ünitelerinin en hızlı şekilde tahliye edilmesi talep edildi. Halihazırda kompleks için Ankara Tenis Kulübü, Ankara Eskrim Pentatlon Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nin acilen yerlerini boşaltması gerecek.

4 yıldır stada temel atılması bekleniyor

4 yıl önce yıkılan 19 Mayıs Stadı'nın yapımı daha önce yapılan açıklamalara göre gecikti. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 6 Haziran'da yaptığı açıklamada kaynak bulunamadığı için inşaatın geciktiğini önü sürmüştü. Ancak bakanlığın tahliye yazısıyla birlikte artık temel atma aşamasının yaklaştığı da anlaşılıyor. Stada 2022 yılının ikinci yarısında başlanması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi, Mercedesler'i garaja çağırdı
Habere Git

55'ten 42 bin kişiye düşürüldü

İlk olarak 55 bin kişilik olacağı açıklanan ama daha sonra 42 bin kişilik kapasiteye düşürülen stat için 500 milyon liralık bir ödeneğin oluşturulduğu da duyurulmuştu. Fakat gelinen noktada bu bütçenin artırılması da kaçınılmaz hale geldi. Stat bittiğinde başkentin iki asırlık çınarı Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçlarını burada oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler