Steam'da Türk Lirası ile alışveriş 20 Kasım'da sona eriyor!

09.11.2023 - 13:05 | Son Güncellenme: 09.11.2023 - 13:55

Bazı haber sitelerinde paylaşılanın aksine Steam Türkiye'den çekilmek yerine Türkiye'den yapılan alımlarını dolar cinsinden yapılmasına karar verdi...

Steam'da Türk Lirası ile alışveriş 20 Kasım'da sona eriyor!

Mert ERDOĞAN

Bazı haber sitelerinde paylaşılanın aksine Steam Türkiye'den çekilmek yerine Türkiye'den yapılan alımlarını dolar cinsinden yapılmasına karar verdi. 

"Büyük güçlükler yaşadık"

Bunun için site sayfasında yapılan açıklama ise, “Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık.

Arjantin ve Türkiye’deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.” denildi. 

"Türkiye'de ciddi bir Steam kullanıcısı var"

Türkiye'de ciddi bir steam kullanıcısı var. Steam’in toplam oyuncu sayısının anlık ortalama 24 milyon,  her gün yaklaşık olarak 8.27 milyon Türk oyuncunun aynı anda olmasa da Steam’i kullandığını söyleyebiliriz. Yani ülkemizden her gün neredeyse Çek Cumhuriyeti’nin nüfus sayısı kadar oyuncu Steam’e giriyor ve geliştiriciler için potansiyel alıcı konumundalar.

Steam Türkiye'de kullanıcı sayıları azalacak mı merak konusu

Alınan bu yeni kararla 20 Kasım sonrasında Steam Türkiye'de kullanıcı sayıları azalacak mı şimdiden merak konusu olmaya başladı. 

Her şeyden önce oyunların fiyatları dolar kurundan satılmaya başladığında şu anki TL fiyatları mı dolara çevrilecek yoksa yeni fiyatlandırma mı yapılacak henüz bununla ilgili bir açıklamada yapılmadı. Tarih yaklaştıkça konuyla ilgili ayrıntıları da paylaşmaya devam edeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler