A Milli Takım'da Stefan Kuntz Gidiyor! Yeni Hoca Belli Oldu

21.06.2023 - 00:16 | Son Güncellenme: 21.06.2023 - 01:29

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolları ayıracak. Kuntz'un yerine gelecek hoca ve yardımcısı belli oldu.

A Milli Takım'da Stefan Kuntz Gidiyor! Yeni Hoca Belli Oldu

Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Takım, Letonya ve Galler ile oynadığı kritik mücadeleleri kazanarak şampiyona yolunda avantaj kazandı. Teknik direktör Stefan Kuntz'un geleceği hakkında daha önce bu iki maçı işaret eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi kararını verdi.

Kuntz gönderilecek

Eylül 2021'de Kırmızı-Beyazlılar'da göreve getirilen Stefan Kuntz, geldiği günden bu yana takımda herhangi bir gelişmenin olmadığı söylenerek eleştiriliyor. A Spor'un haberine göre Alman hoca ile yollar ayrılacak.

Kuntz'un yerine Avcı

Stefan Kuntz'un yerine getirilecek teknik direktör ise belli oldu. Son olarak Trabzonspor'da Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Abdullah Avcı ile anlaşma sağlandı. Avcı, A Milli Takım'ın yeni hocası olacak.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | İşte Ali Koç'un görüştüğü yerli teknik direktör!
Habere Git

Avcı'nın yardımcısı Burak Yılmaz

Geçtiğimiz haftalarda Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısı ile futbola veda ettiğini duyuran Burak Yılmaz, antrenörlüğe başlayacak. Yılmaz, A Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın yardımcılığını üstlenecek.

Büyükekşi kongreyi işaret etti

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 22 Haziran'daki kongreden sonra her şeyin netleşeceğini söylemişti. Seçime tek aday olarak girecek olan Büyükekşi'nin ilerleyen günlerde Stefan Kuntz ile ilgili son kararını açıklaması bekleniyor.

Başkan "Kaderini kendisi çizecek" dedi, Kuntz kazandı

Letonya ve Galler maçları öncesi yaptığı bir açıklamada bu mücadelelerin Stefan Kuntz'un geleceğini belirleyeceğini söyleyen Mehmet Büyükekşi, "Önünde iki maç var. Kaderini kendisi çizecek" demişti. Kuntz, Letonya'yı 3-2, Galler'i ise 2-0 mağlup etti. Fakat özellikle Letonya deplasmanında oynanan oyun ve son dakikada gelen zafer eleştirileri de beraberinde getirdi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Kosovalı stoper! Samsun ve Alanya da masada...
Habere Git

Kuntz, 18 maçta 12 kez kazandı

Eylül 2021'de Türk Milli Takımı'nın başına geçen Stefan Kuntz, 18 maça çıktı. 12 kez sahadan zaferle ayrılmayı başaran Alman hoca, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak, 2.11 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler