Stoperler sakatlandı, formayı kaptı! Eleştirilere rağmen 11'de

13.11.2023 - 00:16 | Son Güncellenme: 13.11.2023 - 00:51

Son zamanlarda taraftarların eleştirilerine maruz kalan Samet Akaydin, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal tarafından yine 11 başladı. Detaylar.

Stoperler sakatlandı, formayı kaptı! Eleştirilere rağmen 11'de

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de stoper mevkisinde oynayan Becao, Serdar Aziz ve Djiku'nun sakatlığı sonrası tek sakatlanmayan stoper olan Samet Akaydin, golsüz sona eren Adana Demirspor maçına ilk 11'de başladı. Hatayspor ve Trabzonspor maçlarında yaptığı hatalar sonrası eleştirilen 29 yaşındaki stoper, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın berlirlediği aday kadroda da yer almıştı.

Hırvatistan maçında beğenildi

A Milli Takımımızın Hırvatistan karşısında 1-0 galip geldiği maçta ilk 11'de yer alan Samet Akaydin, partneri Abdülkerim Bardakcı ile iyi bir uyum yakalamış ve futbol kamuoyundan alkış almıştı. Letonya'yı 4-0 yenerek EURO 2024'ü garantilediğimiz karşılaşmada da ilk 11'de başlayan Samet, Abdülkerim ile yine alkış topladı.

A Milli formayı 3'üncü kez giydi

29 yaşındaki stoper, A Milli Takım formasını ilk kez Kasım 2022'de Çekya ile oynanan karşılaşmada giydi. Hırvatistan ve Letonya maçlarında ilk 11'de yer alan ve başarılı bir performans sergileyen tecrübeli stoperin, 18 Kasım'da Almanya ile oynanacak özel maçta da forma giymesi bekleniyor. 

Fenerbahçe'ye rekor bedelle gelmişti

2022-2023 sezonunun devre arasında 3.7 milyon Euro'luk bir bedelle Fenerbahçe'nin yolunu tutan Samet Akaydin, Adana Demirspor tarihinin en pahalı Türk oyuncusu oldu. Adana ekibinde bu sezon Kızılyıldız'a transfer olan Cherif Ndiaye, 4 milyon Euro kazandırmış ve Adana Demirspor'un en yüksek bonservisle ayrılan oyuncusu olmuştu.

Samet Fenerbahçe ile siftah yapamadı

Sarı-Lacivertli forma ile 30 maça çıkan Samet Akaydin, çubuklu formayla gol veya asist üretemedi. Samet Akaydin, Adana Demirspor formasını 58 kez giymiş ve 5 gole imza atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler