Sumudica kopamıyor: "Önceliğim Türkiye’de kalmak"

05.03.2021 - 19:50 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 20:06

Çaykur Rizespor’dan ayrılan Marius Sumudica Süper Lig ekiplerine göz kırpmaya devam ediyor. Ülkesinin basınına konuşan Rumen teknik direktör, “Birkaç güne kadar Türk vatandaşlığına geçiyorum. Önümüzdeki sezon için görüştüğüm kulüpler var” dedi. İşte ayrıntılar…

Sumudica kopamıyor: "Önceliğim Türkiye’de kalmak"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile macerası çok kısa süren Marius Sumudica, Türkiye’den ayrılmak istemiyor. Gaziantepl FK’da yakaladığı başarıyı Rize’de sürdüremeyen Rumen çalıştırıcı, Karadeniz ekibinde yaşadıklarını anlattı. Romanya’dan ProX’e konuşan Sumudica, “Rizespor'u asla unutmayacağım” dedi.

“Arkamdan ağlayanlar oldu”

Deneyimli teknik adam şunları söyledi: “Kimse benim ayrılmamı istemedi, hatta arkamdan ağlayanlar oldu. Rize’de karışık ve zor bir dönem geçirdik. Pozitif olarak gözüken şeyler zamanla negatife döndü. Yönetiminden tesislerine çok güzel bir kulüpte görev yaptım. 

Çalıştığım en iyi kulüp diyebilirim ama geldiğimde takım bitkisel hayattaydı. 20'nin üzerinde koronavirüse yakalanan oyuncu vardı. Maçlara hiçbir zaman tam kadroyla çıkamadım. Takımı yeterince hazırlayamadım. Bu durum yetmezmiş gibi bir de 3 günde bir maça çıktık. Her şeyi denedim ama olmadı. Felsefemi oturtamadım."

"Bir daha sezon ortasında görev almam"

Röportajında Çaykur Rizespor’a sezon ortasında geldiğini de vurgulayan Marius Sumudica, “Kolay kolay pişman olmam ama bir daha asla sezon ortasında bir kulüpte görev almayacağım. Yaz aylarında bir takımın başına geçip istediğim hazırlıkları yapmak istiyorum" dedi.

"Türk pasaportum geliyor"

“Rapid Bükreş’in başına geçer misiniz?” sorusu üzerine kariyerine Türkiye'de devam etmek istediğinin altını çizen Rumen teknik adam, “Türk vatandaşlığını birkaç gün içinde alacağım. Görüştüğüm bazı yönetici ve başkanlar var. Bana sıcak bakan kulüplerle daha ileri görüşmeleri yapabilirim. Şu anda önceliğim Türkiye'de kalmak. Görüştüğüm ve görevi yazın alabileceğim bazı kulüpler var" ifadelerini kullandı. 

Çaykur Rizespor'da galibiyet alamadı

Marius Sumudica, Çaykur Rizespor’un başında 7 Süper Lig maçına çıkarken, aldığı 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle galibiyet sevinci yaşayamamıştı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler