Süper Kupa finalinde saha karıştı, yumruklar havada uçuştu!

27.01.2021 - 22:42 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 00:47

Son dakika spor haberleri... Başakşehir ve Trabzonspor'un karşılaştığı Süper Kupa finalinde saha karıştı, yumruklar havada uçuştu! İki takımın yedek kulübeleri arasında büyük bir gerginlik yaşandı. Hakem, kavga nedeniyle 2 kırmızı kart gösterdi. İşte detaylar...

Süper Kupa finalinde saha karıştı, yumruklar havada uçuştu!

 

TFF Süper Kupa finalinde Başakşehir ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bordo - mavili takımın Ekuban ile bulduğu ikinci golün ardından saha karıştı.

Mücadele 1-1 devam ederken, 85. dakikada Hasan Ali Kaldırım'dan topu kapan Djaniny rakip yarı sahaya geçti ve Ekuban'a bir pas gönderdi. Başakşehir kalecisi Mert'i de geçen Ekuban, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Bu golün ardından pozisyonun başında Djaniny'nin Hasan Ali Kaldırım'a faul yaptığını savunan Başakşehirli futbolcular maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya uzun süre itiraz etti. Hasan Ali Kaldırım ve Deniz Türüç sarı kart gördü.

Yedek kulübesinde gerginlik

 

Başakşehir yedek kulübesiniden de hakeme  yoğun itirazlar geldi.  VAR kontrolünün ardından gole engel olacak bir müdahale olmadığı tespit edildi. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, hakemin kararını alkışladı. Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz da Buruk'a tepki gösterdi ve iki kulübe arasındaki sert tartışmanın fitili ateşlendi.

 

 

Yumruklaşmaya varan arbede çıktı

 

İki kulübe arasında yumruklaşmaya varan bir arbede meydana geldi. Abdullah Avcı'nın yardımcısı Egemen Korkmaz ise adeta çılgına döndü. Yaşanan arbedenin ardından hakem Yaşar Kemal Uğurlu,  Egemen Korkmaz ve Başakşehir İdari Direktörü Murat Yaman'a kırmızı kart gösterdi.

Okan Buruk hakemi tebrik etmedi

 

Mücadelenin ardından Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, yaşanan olaylara ilişkin şunları söyledi:

''Trabzonspor hak ettiği bir galibiyeti aldı. Abdullah Avcı'ya da tebrik etmek gerekiyor. Gerginlikler oluyor, iki takım da hakemi beğenmedi. Abdullah Hoca'nın da çok itirazları oldu. Keşke kulübeler arasında böyle bir şey olmasaydı. Maç sonunda tek tek tebrik ettik. Hak ettikleri bir kupa var ve tebrik ettim. Sadece Yaşar Kemal Uğurlu'yu tebrik etmedim, yan hakemleri de tebrik ettim.''

Senin için hazırladığımız haberler