Fatih Altaylı: "Süper Kupa, Suudi Arabistan'da oynanacak, bu iş bitmiş"

18.11.2023 - 12:08 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 21:20

Gazeteci Fatih Altaylı, TFF Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağını açıkladı. Altaylı, "Süper Kupa, Suudi Arabistan'da oynanacak, bu iş bitmiş" dedi.

Fatih Altaylı: "Süper Kupa, Suudi Arabistan'da oynanacak, bu iş bitmiş"

AJANSSPOR-HABER

Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanacak TFF Süper Kupa ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarıyla ilgili YouTube kanalında açıklamalarda bulundu.

"Süper Kupa Suudi Arabistan'da oynanacak, artık o bitmiş"

Hatta 16 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde konuşuyorduk bunu eski Galatasaray başkanlarından, Beşiktaş'ın da çok önemli sponsorlarından biriyle, sohbet ediyorduk. Onlar dedi nerede oynanacak? Ben de dedim Suudi Arabistan'da oynanacak, artık o bitmiş.

İlgini Çekebilir
Süper Kupa için karar var başvuru yok! Maç Suudi Arabistan'da
Habere Git

"Başkanlar camiaların gazını almak için caz yapıyorlar"

Başkanlar görüntüsel olarak kendi camialarının gazını almak için caz yaparmış havası yapıyorlar. Aslında o iş bitmiş dedim. Federasyon başkanın da söylediği bunu teyit ediyor. 

"Federasyon, Ali Koç ve Dursun Özbek'le mutabakat halinde"

Zaten büyük ihtimalle federasyon bu konuda Ali Koç ve Dursun Özbek'le mutabakat halinde olmasaydı bu kadar çok rahat biz şurada oynuyoruz diyemezdi.

"Burası Türkiye, nasılsa unutulur denmiş"

Belli ki mutabakat olmuş, sonra birkaç münafıkın, "kardeşim 100. yılda burada niye oynamıyorsunuz?" demesi üzerine camiaların gazını alacak bir iki açıklama yapılmış sonra da burası Türkiye, nasılsa unutulur denmiş ve geçmiş gibi görünüyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi: "Hakemlerde gruplaşma var, bunun önüne geçmeliyiz"
Habere Git

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın alacağı para

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın alacağı parayı da açıklayan Altaylı, "4.5 milyon Euro alacak takımlar. 2.5 milyon Euro kazanan taraf, 2 milyon Euro da kaybeden taraf alacak bildiğim kadarıyla. Oysa bu maçı Türkiye'de oynasalardı kulüplerin kasasına daha fazla para girerdi" şeklinde konuştu.

Galatasaray, TFF'ye başvuru yaptı

Galatasaray, Suudi Arabistan'da oynanacak olan TFF Süper Kupa final maçı ile ilgili karara karşı çıkmış ve finalin Türkiye'de oynanması için TFF'ye resmi başvuruda bulunmuştu. İlgili haberi okumak için tıklayın.

TFF Süper Kupa finali ne zaman?

2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan TFF'ye Süper Kupa başvurusu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler