Süper Kupa'da yeni kriz! Galatasaray cevabını iletti, top TFF'de...

22.03.2024 - 11:24 | Son Güncellenme: 22.03.2024 - 11:43

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde oynayacağı Olimpikaso maçı nedeniyle takvimin sıkışmasından kaynaklı ertelenmesi gündeme gelen Süper Kupa karşılaşmasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde...

Süper Kupa'da yeni kriz! Galatasaray cevabını iletti, top TFF'de...

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasonu, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz nedeniyle ertelenen Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacağı duyurmuştu.

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi çeyrek finalinde 11 Nisan'da Olimpiakos ile oynayacağı maç nedeniyle fikstürün sıkışmasından kaynaklı olarak bir kez daha ertelenmesi gündeme gelen Süper Kupa maçıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.  

Fenerbahçe Süper Kupa'nın ertelenmesini talep etti

Ligde 3 Nisan’da Adana Demirspor’u konuk ettikten sonra 7 Nisan’da Şanlıurfa’ya gidecek olan Fenerbahçe, 4 gün sonra 11 Nisan'da ise Atina’da Avrupa sınavına çıkacak. Sarı lacivertliler, Olympiakos maçına daha güçlü ve hazır çıkmak için ezeli rakibi Galatasaray ile oynanacağı Süper Kupa karşılaşmasının tarihinin değiştirilmesi için TFF’ye resmi başvuruda bulundu.

Galatasaray erteleme talebini reddetti iddiası

Öte yandan TFF'nin Fenerbahçe'nin başvurusu üzerine Galatasaray Kulübü'ne ilettiği erteleme talebinin sarı kırmızılı kulüp tarafından reddedildiği iddia edildi. Gazeteci Umut Eken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Galatasaray, Fenerbahçe’nin resmi başvurusu sonrası TFF’nin ilettiği erteleme talebini reddetti. Karar gün içerisinde yazılı olarak TFF’ye iletilecek." ifadelerini kullandı.

Top TFF'de! Galatasaray'a rağmen erteleme çıkabilir

Eken, paylaşımında Süper Kupa'nın ertelenmesiyle ilgili kararı TFF'nin vereceğini belirterek, "Top TFF’nin kucağında kalmış durumda! TFF, Galatasaray’ın karşı çıkmasına rağmen finali erteleyebilir." dedi.

 

Dursun Özbek: "TFF'nin inisiyatifinde"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek geçtiğimiz gün Süper Kupa maçının ertelenme ihtimaliyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "TFF bir tarih açıkladı. 7 Nisan'da, Urfa'da oynanacak. Bütün hazırlıklar da buna göre yapıldı. Urfalı arkadaşlar da 'Bekliyoruz' diye açıkladı. Son derece heyecanlılar. Bundan sonraki gelişmeler TFF'nin inisiyatifindedir. Kulübüme iletilmiş herhangi bir çağrı yoktur. Bize iletilen, 7 Nisan'da oynanacağı şeklindedir. Galatasaray'ın bir yönetimi var, böyle bir talep geldiğinde değerlendirme yapılacaktır. TFF, bunu Galatasaray'a sorarken gerekçesiyle soracaktır. Ne kadar uygun ve adil olduğuyla ilgili değerlendirme yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler